Vesti bune, ca avem de unde!

09.05.2017

Potrivit zicalei ‘Dar din dar se face rai’, ne-am propus ca anul acesta, de Paste, sa daruim si sa investim in educatie, iar astazi va impartasim o poveste despre implicare si bine dat mai departe, la care am fost observator, dar si personaj implicat. 

Este o poveste despre copii frumosi si sanse in viata, pe care le poti primi (sau nu) - in functie de oamenii pe care ii intalnesti si valorile lor. O poveste pe care, intr-un fel, a experimentat-o fiecare dintre noi batand la usa primului angajator si pe care copiii de la Fundatia Chance for Life au inceput sa o invete de timpuriu: aceea a implicarii si a binelui pe care il poti face prin gesturi mici.

 

 

I-am cunoscut in aceasta primavara, dorind sa punem credinta noastra in parteneriat si educatie in slujba comunitatii si cautand un ONG care sa se implice activ in a transforma valori principiale in realitate cotidiana.

Am cunoscut mai mult de 20 de copii care isi fac, zilnic, temele la centrul de zi al fundatiei. Copii ambitiosi, care isi doresc un viitor bun si sunt dispusi sa faca eforturi pentru asta - iar rezultatele deja se vad. O parte din ei sunt olimpici, altii se straduiesc sa isi imbunatateasca performantele scolare si cu totii vor sa invete. Si mai au in comun ceva:  provin din familii confruntate cu risc de excluziune sociala.

Sunt curiosi, fiecare are o poveste si cu totii exerseaza increderea in viitor. Invata sa creada in ei, sa isi gaseasca propriul loc intr-o lume care nu le zambeste intotdeauna, dar in care performanta, determinarea si eforturile sustinute iti pot deschide usi, iti pot aduce o bursa, iti pot asigura un viitor.

Programul din care fac parte - “Bursa Chance for Life” - si echipa de la Bucuresti a fundatiei cu acelasi nume sunt, pentru acesti copii si pentru urmatorii participanti la proiect, o cale de a-si schimba viitorul in bine, prin educatie.

Credem ca fiecare gest este o sansa in plus pentru educatie si pentru viata. Am fost bucurosi sa sustinem programul lor si sa va aducem mai aproape, de Pasti, o parte din lucrurile care pot iesi din eforturile si mainile copiilor, in rol de creatori de mesaje si felicitari.

Mai multe despre fundatia Chance for Life si programele sale puteti afla aici: http://chanceforlife.ro/ . Iar daca doriti sa fiti parte din povestea educatiei acestora, va multumim si noi pentru gestul vostru.

Echipa Austral

   

Categorie:

,

Taguri:

,