Top 5 surse de a găsi inspirația pentru începe un business

26.04.2021

În spatele unui business puternic, stă o echipă puternică și o idee genială de la care a început totul. Poate că a fost soluția pe care antreprenorul a găsit-o pentru a rezolva o problemă pe care chiar el întâmpinat-o. Poate că a vrut să valorifice o cerere din piață sau chiar să abordeze o problemă socială importantă. Oricare ar fi motivul, majoritatea antreprenorilor sunt foarte pasionați de acel „de ce” .

idei afacere noua

Dacă speri să devii antreprenor, dar nu știi de unde să începi, deschide ochii pentru oportunități din jurul tău sau chiar din propria viață - pentru că ar putea să te ajute să găsești ideea de afaceri perfectă.

 

De ce inspirația este cheia unui business

 

Deci, vrei să fii antreprenor. Ai visuri mari să-ți începi propria afacere și vrei să o vezi devenind ceva cu adevărat grozav. Acest lucru este absolut posibil, dar va fi nevoie de multă muncă și dedicație pentru a face față provocărilor din fața ta. Inspirația este cheia succesului în afaceri, chiar dacă nu poate fi măsurată sau calculată rentabilitatea directă a investiției. De ce este un ingredient atât de important pentru o afacere de succes?

 

Răspunsul este că inspirația ne determină să facem lucruri pe care altfel nu le-am face. Inspirația este factorul motivant care ne îndeamnă să începem sau să continuăm să lucrăm pentru obiectivele noastre. Ne ajută să ne stabilim aceste obiective. Inspirația este ceea ce vă motivează atunci când lucrurile nu merg așa cum te-ai fi așteptat.

 

În plus față de motivație, inspirația are un efect stimulativ și asupra creativității - deoarece vine cu soluții mai eficiente asupra problemelor. Începerea unei afaceri este într-adevăr o sarcină descurajantă - este ușor să găsești scuze pentru motivul pentru care nu poți reuși. A fi inspirat însă poate ajuta la eliminarea acestor scuze. 

 

5 moduri de a găsi inspirație pentru a începe un business

 

Foarte mulți privesc inspirația ca pe un lucru care ori ni se întâmplă ori nu. Adevărul este că poți căuta inspirație și o poți face să funcționeze pentru tine.  Primul pas în valorificarea inspirației pentru a te ajuta în business este să mergi și să o găsești.

 

idei afacere noua

Așadar, iată 5 moduri prin care poți face acest lucru:

 

1. Participă la conferințe sau evenimente

 

Chiar dacă pandemia ne-a limitat în ceea ce privește întâlnirile fizice, există multe evenimente și conferințe online la care poți participa. Când vine vorba de găsirea inspirației, nu există nicio soluție mai bună decât de a cunoaște oameni noi, pentru a le asculta poveștile. Oameni care au deja o afacere și care participă la evenimente în calitate de speakeri care au trecut prin situații similare vă pot inspira sau vă pot oferi sfaturi neprețuite cu privire la profunzimile antreprenoriatului. 

 

2. Citește

 

Poveștile inspiraționale din cărțile autobiografice ale oamenilor de succes și ale leaderilor de succes ne pot ajuta să ne punem propriile întrebări cu privire la oportunitățile pe care nu trebuie să le ratăm. Citește orice din domeniul care te pasioneză și în care te-ai vedea conducând o afacere - cărți, reviste, bloguri, forumuri. 

 

Antreprenorii care s-au confruntat cu aceleași obstacole pe care le întâmpini și au reușit sunt exemple de la care ai de învățat și de unde poți găsi inspirație pentru a începe propriul vis de afacere. Câteva recomandări de cărți pentru a începe să citești vei găsi în acest articol: 10 cărți de antreprenoriat pentru a găsi curajul de porni un business de la zero

 

3. Podcasturi sau interviuri cu antreprenori

 

Interviurile cu antreprenori sunt dedicate unui singur lucru: împuternicirea posesorilor de afaceri din viața reală să-și împărtășească poveștile. În prezent, în lumea digitală, este mai ușor ca oricând să ai acces la acest tip de informație de unde îți poți lua pe lângă inspirație și multe sfaturi utile.

 

4. Pune accent pe punctele tale forte

 

Există o diferență între a face lucrurile care îți plac și lucrurile la care te pricepi. Uneori, când nu pare să găsești inspirație, este pentru că nu te uiți în locul potrivit. Inspirația, obiectivele și ideile de afaceri ar trebui să apară în mod natural din lucrurile care îți plac și pe care le apreciezi - lucruri care vin în mod natural. Dacă întâmpini probleme la găsirea inspirației, aruncă o privire și asupra punctelor forte și a valorilor tale. 

 

5. Încearcă lucruri diferite

 

După un timp, chiar și cele mai inspiraționale povești, repetate mereu, încep să-și piardă impactul. Când te simți blocat sau lipsit de inspirație, cel mai bun ”tratament” este să încerci ceva complet nou. De fapt, s-a demonstrat că încercarea unor lucruri noi crește creativitatea și capacitatea de a rezolva probleme - o situație de care ai nevoie în mod cert atunci când începi o afacere!

 

Adesea, atunci când căutăm inspirație, căutăm povești, oameni sau companii similare cu noi. Uneori este util, dar învățarea despre o industrie complet nouă are propriile avantaje. Încercați să citiți o carte sau o revistă despre un subiect despre care nu ați auzit niciodată sau cu care nu ați avut experiență.

De asemenea, dacă jobul actual îți oferă flexibilitatea de a învăța noi abilități, de a-ți asuma responsabilități suplimentare sau de a încerca alte roluri, profită de acets lucru. Încercați ceva nou în afara muncii. Inspirația nu trebuie să vină din muncă. 

 

A ieși afară, a încerca o activitate diferită, a lua o nouă clasă de exerciții fizice, a petrece timp cu familia și prietenii, toate aceste lucruri te pot lumina în interior - ducând la inspirație la care nu te aștepți.

 

Uneori, este greu să găsești inspirația din acțiuni concrete, deoarece este posibil să nu știi sigur ce măsuri trebuie să iei pentru a-ți dezvolta afacerea. Participarea la un curs special conceput pentru a te ajuta să începi o afacere și să-ți dezvolți cunoștințele antreprenoriale poate fi de asemenea o modalitatea foarte bună de a găsi sursă de inspirație.

 

Categorie:

,

Taguri:

,