TOP 4 produse de papetarie necesare pentru arhivarea documentelor

01.02.2021

Fara ajutorul produselor de arhivare, activitatile office s-ar transforma intr-un haos. Imagineaza-ti cum ar fi sa cauti ore sau chiar zile in sir anumite contracte ori facturi fiindca nu sunt pastrate in ordine. Din fericire, exista o gama diversificata de produse de birotica si papetarie din care poti sa alegi in functie de nevoile tale.

 

 

Prezentam mai jos 4 produse pentru arhivarea documentelor care te ajuta sa te organizezi mai eficient si sa economisesti si timp pretios. 

 

1. Cutii de arhivare

 

Modul in care sunt aranjate actele intr-o firma influenteaza productivitatea angajatilor. Si cea mai simpla metoda de organizare o reprezinta clasificarea documentelor pe categorii si depozitarea lor in cutii de arhivare

De exemplu, le poti aranja in ordine alfabetica, calendaristica ori in functie de importanta acestora. Este recomandat ca, dupa ce termini cu ele, sa le asezi tot in locul din care le-ai luat. Astfel vei sti de fiecare data unde le gasesti. 

Pentru a castiga timp pretios, pune pe cutiile de arhivare etichete adezive pe care sa scrii ce contin. Tine intotdeauna la indemana documentele pe care le folosesti mai des si lasa-le deoparte pe celelalte. Astfel iti va fi mai usor sa te concentrezi pe sarcinile pe care le ai de indeplinit.

Cutiile de arhivare sunt extrem de utile si in situatia in care o firma isi restrange activitatea ori isi muta sediul. 

 

2. Bibliorafturi

 

Alti camarazi de nadejde intr-un birou sunt si bibliorafturile. Pe langa faptul ca tin documentele in siguranta si ca pastreaza ordinea, au si un design elegant si practic. Mai mult de atat, ocupa putin spatiu, sunt incapatoare si permit o cautare rapida.

Gasesti bibliorafturi pe nenumarate culori, de diferite dimensiuni, fabricate din plastic ori carton, asa ca nu ai cum sa cumperi un produs care sa nu se plieze pe nevoile firmei tale. 

Cea mai eleganta metoda de pastrare a documentelor sunt bibliorafturile realizate din carton marmorat. Acestea ofera o nota eleganta si moderna biroului. Poti alege intre un model de biblioraft A3 cu capacitate de 760 de file, un biblioraft A4 cu capacitate de 600 de file ori un biblioraft A5 cu capacitate de 665 de file.
 

3. Dosare

 

Nimeni nu isi poate imagina cum ar fi activitatile office daca nu ar exista dosarele. Aceste produse de birotica sunt o solutie completa pentru organizarea si transportul documentelor, oferind beneficii pe termen lung. In plus, bifeaza cu succes unul dintre aspectele pe care le au firmele in vedere – costul redus. O investitie minima, dar care ofera o multime de avantaje. 

Dosarele pot fi utilizate atat pentru arhivarea si organizarea actelor, cat si pentru corespondenta, asa ca trebuie sa ai mereu grija sa nu iti lipseasca din birou. 

In functie de nevoi si de preferintele colegilor ori ale sefilor, alege dosare cu sina, incopciate, dosare plic sau simple, dosare din carton sau plastic. Se gasesc intr-o multime de nuante, astfel ca va fi usoara clasificarea actelor clientilor, ale distribuitorilor si ale furnizorilor fara nicio problema.
 

4. Alonje pentru arhivare

 

Ca sa te asiguri ca organizezi corect documentele, adauga pe lista de cumparaturi si alonjele pentru arhivare. Detaliile chiar fac diferenta in activitatea unei firme, asa ca este bine sa nu iti scape nimic din vedere. 

Alonjele sunt o metoda eficienta de arhivare a actelor necesare unei companii. Acestea mentin documentele fixe si le pregatesc pentru o depozitare perfecta in cutiile de arhivare. Opteaza pentru o alonja de arhivare cu dubla intrebuintare: se poate folosi pentru arhivare sau ca maner de transfer al actelor din dosare in bibliorafturi sau caiete mecanice. 

Paginile se pot rasfoi sau se pot insera/scoate cu usurinta, perforatiile nu se rup prin rasfoirea repetata, iar documentele se pot fotocopia fara a fi scoase din alonja. Capacitatea de arhivare este foarte mare, de pana la 500 de coli (inaltime 5 cm).

 

Mai folosesti si alte produse pentru arhivarea documentelor care te ajuta sa ai un birou ordonat si aerisit? 

 

Categorie:

,

Taguri:

,