Tips&Tricks: Cum iti construiesti imaginea profesionala?

24.11.2017

O imagine profesională pozitivă este esențială pentru o carieră de succes, indiferent de vârstă sau domeniu. Chiar dacă esti în căutarea unui loc de muncă, începi un job nou sau esti un veteran experimentat la locul de muncă, este o idee bună să înveti (sau revizuiesti) elementele de bază ale creării unei imagini pozitive.

Tine minte: Eticheta de business construieste relatii si consolideaza comunicarea.

Dar care sunt elementele de care trebuie sa tinem cont ?

  1. Imbracaminte si accesorii: Cum arati?
  2. Limbajul corpului: Modul in care te prezinti
  3. Atitudine si comportament: Cum gandesti si actionezi
  4. Conversatie: Cum dialogam?

Stiai ca prima impresie se creeaza in 90 de secunde? Asadar, ce putem face intr-un 1 minut si jumatate pentru a ne face placuti?

1. Detaliile care fac diferenta

Dintr-un “flash” oamenii isi fac o parere, isi formeaza prejudecati despre tine si competentele tale, despre personalitate si valori. Odată ce această impresie se formează, este foarte dificil să se schimbe. Asigura-te  că prima ta impresie indica ce vrei să spui.

Asadar, pe langa hainele potrivite contextului in care te afli, accesoriile de care ne inconjuram vor vorbi despre noi. Astfel, e important cand te prezinti sa ai carti de vizita cu un design interesant si dintr-un material de calitate. De asemnea, pixul/stilou si agenda pot ilustra multe despre ce tip de personalitate esti si care sunt detaliile pe care pui accent. Cu siguranta, un stilou premium alaturi de o agenda din piele vor ilustra un caracter sofisticat si mult profesionalism.

2. Limbajul corpului

Limba corpului este un element crucial al imaginii tale. Trebuie să inspire încredere pentru ca o relatie este  condusă de ea.

Crearea unei persoane profesionale prin limbajul corpului înseamnă:

  • Realizarea contactului vizual atunci când vorbim.
  • Oferind o strângere de mână fermă
  • Folosind limbajul corpului deschis – fara brate incurcisate, ci gesticuland larg
  • Zâmbind și salutând oamenii

3. Comunicare online & offline

O prima impresie se poate crea chiar inainte de a cunoste real o persoana. De pilda, daca esti la un interviu sau intr-o intalnire de afaceri, e posibil ca persoana de langa tine sa fi facut ‘cercetari” online pentru a te descoperi.

Asadar, fii atent la postarile de pe retelele de socializare, la pozele si prietenii virtuali pentru ca fie va pot ajuta intr-o ascensiune profesionala, sau din contra, pot crea probleme mari. Iar sfatul nostru este sa dati un search in Google si in retelele sociale si sa observati cu un ochi critic ce poate sa afle o persoana straina despre dumneavoastra. Ulterior, imbunatatiti imaginea, stergand anumite fotografii sau comentarii si asocieri de grupuri.

Chiar daca fac parte din viata personala, cu siguranta vor influenta imaginea profesionala.

 

Categorie:

,