Studiu: Modestia este în topul celor mai apreciate dintre calitățile unui lider

20.10.2018

“Modestia este fundaţia solidă a tuturor virtuţilor.“ Confucius

 

Nimeni nu se naște lider. Calitatea de a fi un bun conducător se dezvoltă așa cum înveți orice profesie. Un lider bun învață constant, conduce cu scopul de servi, este congruent, trăiește după principiile pe care le promovează. Însă, lumea se schimbă, oamenii se schimbă, liderii se schimbă. Astfel că, studii recente despre cercetarea comportamentului liderilor converg spre ideea că modestia se află în topul celor mai apreciate dintre calitățile unui lider.

Calitatile unui lider

Într-o eră în care aroganța este răsplătită de social media, atât în afaceri cât și în politică, spre exemplu, experții în resurse umane cred că trecerea către o atitudine binevoitoare, ba chiar modestă, ar putea genera rezultate mult mai bune în relația cu angajații. Modestia este calitatea liderilor care inspiră oamenii din echipa pe care o conduc, care îi motivează să învețe și care obțin o performanță ridicată în echipele lor. Este concluzia mai multor cercetării efectuate de specialiști în resurse umane.

 

Potrivit mai multor studii realizate de Hogan Assessments, lider în domeniul testelor de personalitate la locul de muncă, oamenii modești tind să fie mai conștienți de propriile lor slăbiciuni, mai dornici de a se îmbunătăți și în plus apreciază punctele forte ale celorlalți, concentrându-se asupra obiectivelor companiei în care lucrează, dincolo de propriul interes. Pentru că multe companii încep să țină cont de modestie în ceea ce privește calitățile unui lider, cercetătorii dezvoltă noi metode de analiză a acestei trăsături.

 

Liderii modești pot fi extrem de competitivi și ambițioși. Dar au tendința de a evita lumina reflectoarelor și de a acorda credit echipelor lor”, afirmă dr. Ryne Sherman, conducătorul cercetărilor. Acesta consideră că liderii care posedă această calitate solicită ajutor de la membrii echipei și ascultă feedback de la ceilalți, oferind astfel un exemplu de comunicare, ceea ce determină ca și subordonații să facă ulterior același lucru.

 

Specialiștii în managementul resurselor umane consideră că atitudinea modestă nu are legătură cu umilința, cu pierderea statutului, ci cu păstrarea unei atitudini ferme și demne, fără a încerca însă să demonstrezi poziția de putere.

Calitatile unui lider

Modestia nu este o slăbiciune, ci o calitate a liderilor

 

Modestia poate avea efecte asupra diferitelor niveluri ale unei organizații într-o manieră pozitivă. Cei mai buni șefi sunt cei care își împuternicesc și își apreciază angajații, care sunt pregătiți să acționeze spre binele comun. Un alt studiu care confirmă acest fapt vine de la cercetători din cadrul Universității Naționale din Singapore, Universității George Washington și Universității Renmin din China, care au intervievat peste 60 de companii private din China și aproximativ 1000 de manageri.

 

Aceștia au descoperit că șefii modești sunt de fapt liderii puternici. În ciuda a ceea ce se crede, că oamenii egocentrici și carismatici sunt considerați lideri mai buni, specialiștii chinezi au descoperit că managerii mai liniștiți, mai modești, conduc într-un mod diferit, din umbră, împuternicindu-și angajații și delegând mai mult din sarcini oamenilor pregătiți în diverse domenii. Printre calitățile pe care specialiștii chinezi le-au remarcat la cei aproape 1000 de manageri s-au numărat:

 

1. Conștiință de sine;

2. Aprecierea celorlalți;

3. Punerea interesului echipei pe primul loc, nu scopul personal;

4. Încrederea oferită angajaților;

Inițiativa de a învăța.

 

Ideea este că angajații percep un lider care are un comportament modest ca fiind altruist, ceea ce le dă curajul să încerce lucruri noi, să se autodepășească, fără să le fie teamă de greșeli sau eșec. Mai mult, cei care sunt conduși de astfel de manageri au tendința de a se implica mult mai mult în proiectele pe care le au de făcut și de a-și ajuta colegii, având tendința de a copia comportamentul liderului. De exemplu, cei mai mulți angajați au declarat că ar ține și locul unui coleg care lipsește într-o zi.  

Calitatile unui lider Austral blog

De ce ne plac totuși liderii carismatici?

 

Chiar dacă apreciem de multe ori un manager modest, persoanele carismatice atrag mai mult atenția și ne fascinează cu prezența lor, pentru că sunt mai glumeți, pentru că au ușurința de a comunica mai ușor, pentru că știu să spună ce trebuie cui trebuie în momentul oportun.

Dar, în ciuda magnetismului aparte pe care îl au liderii carismatici, proiectul poate să nu meargă în direcția dorită sau să stagneze, membrii echipei pot pierd șansa de a progresa, în plus nu se folosește forța grupului pentru a găsi soluții la problemele de business care apar. Modul egocentric în care se comportă liderii “star” nu fac decât să adâncească starea de demotivare a echipei, fapt ce se va vedea mai târziu în rezultate.   

 

Mediul de lucru este reprezentat de oamenii și de acțiunile lor, astfel este de datoria unui lider de a promova o atmosferă pozitivă și îndreptată către înțelegere. Atunci când liderii sunt modești și își încurajează membrii echipei, atitudinea acestora se schimbă, orientându-se spre atingerea obiectivelor, fapt ce duce la o productivitate mai mare și la un potențial mai mare de succes.

 

Managerii modești chiar există. Sunt acei oameni care obișnuiesc să împărtășească laudele primite cu restul echipei și sunt întotdeauna apreciați pentru acest fapt. Ei devin mentori pentru cei pe care îi ghidează zi de zi la job, încurajându-i să se dezvolte și să-și găsească adevărata pasiune, pentru că DA există pasiune din muncă.

Categorie:

,

Taguri:

,