Sfaturi practice pentru adolescentii stresati de scoala

17.09.2014

Inceputul scolii inseamna mult entuziasm, dar inseamna si mult stres pentru majoritatea elevilor. Acest sentiment coplesitor nu apare numai din cauza materiilor noi, a profesorilor sau a notelor, ci si din cauze sociale. Multi elevi vor sa se integreze bine in grup, sa lege prietenii si sa fie populari. Astfel, pe langa presiunea data de informatia noua pe care o vor acumula, ei trebuie sa se descurce bine si din prisma sociala. Iar daca vor pierde mult timp ingrijorandu-se pentru aceste doua lucruri, corpul si creierul lor vor fi constant intr-o stare de stres.

teen-voices-the-stresses-of-school

Austral.ro va sare in ajutor nu doar cu rechizite scolare ci si cu niste sfaturi practice pentru a face fata stresului de la inceputul scolii. Urmand cateva dintre ele, sau de ce nu, chiar pe toate, un adolescent nu va fi afectat de efectele negative ale stresului si va putea sa isi dezvolte cunostintele la scoala, insa si deprinderile sociale. Iata care sunt acestea:

  • Un adolescent are nevoie de suficient somn pentru activitatile din timpul zilei. Nu vom da un program anume, deoarece fiecare persoana stie cate ore ii sunt suficiente pentru ca sa fie fresh a doua zi. Cu toate acestea, somnul se poate imbunatati: activitatile cerebrale inainte de culcare trebuie evitate; la fel si exercitiile fizice si butonarea gadget-urilor. Toate acestea agita creierul si intregul organism, iar somnul va avea de suferit.

  • Alimentarea corecta trebuie sa fie un obicei pentru orice adolescent. Acum este momentul sa isi dezvolte grija pentru corpul lor, iar parintii trebuie sa le ofere suportul necesar: ori sa ii instruiasca cum sa isi prepare mancare sanatoasa, sau sa discute cu ei despre consecintele nefastea ale unei alimentatii pline de produse bogate in zahar, preparate fast food sau snacksuri. Ar putea sa incerce diverse alimente sanatoase care energizeaza corpul si care ajuta la concentrare.

  • Deconectarea de la orice device electronic, pentru o perioada in fiecare zi, ajuta la relaxarea organismului si stimularea gandirii. Acesta este un experiment bun pentru orice persoana care pierde mult timp navigand pe internet. Incearca-l si vei observa ca dupa o vreme te vei simti usurat in momentul in care te deloghezi.

  • Lecturarea cartilor preferate ajuta la indepartarea grijilor. In momentul in care te cufunzi in randurile unei carti bune, uite de tot; in plus, iti dezvolti limbajul, imaginatia si cunostintele despre tot ce ne inconjoara.

  • Un hobby poate oferi pauze perfecte de la invatare. Activitatile facute din placere ne iau gandul de la griji si reduc stresul.

  • Focusul in viata sociala trebuie sa fie pe prietenii care ne fac sa ne simtim bine. Daca nu incercam sa ne imprietenim cu persoanele care ne ignora si ne ranesc ci ne inconjuram cu oameni care ne apreciaza, stresul din viata noastra se va reduce considerabil.

Gaseste si alte bune practici care pot sa ajute adolescentii pentru a face fata stresului la scoala si impartaseste-le cu noi intr-un comentariu. Echipa Austral.ro asteapta parerile voastre!

Categorie:

Diverse ,

Taguri:

rechizite scolare ,