Schimbări eco-friendly la birou: Ce poți face ca să FII mai VERDE

23.04.2018

 

Ideea de a fi eco-friendly a trecut prin mai toate etapele posibile. De la Prea complicat pentru organizația noastră la Oare chiar face diferența lucrul ăsta pentru mediu? și până la Foarte tare! Toată lumea reciclează acum. Dar dincolo de a fi la modă, cei care iau în considerare principiile unei bune prietenii cu mediul se bucură de o stare mai frumoasă și o mai bună organizare. Mai ales când vine vorba de a fi eco la birou.

 

Poate că nu ne vom transforma cu toții în mici ecologiști peste noapte, dar putem face mici schimbări pentru a ne încuraja echipa să fie mai atentă la cum afectează gesturile noastre natura. Ne uităm împreună peste câteva dintre obiceiurile și nevoile zilnice de la birou și cum le putem face cu un plus de grijă față de mediu.

Începeți de la prima oră, cu o ceașcă de cafea sau un pahar de apă adevărate, nu unele de unică folosință. Poate că pare mai ușor sau că vă consumă mai puțin timp pentru că nu mai trebuie să le spălați, însă cănile ceramice și paharele din sticlă vă ajută să evitați un consum mare de plastic și hârtie în fiecare zi. Și mai au și avantajul că pot fi personalizate, pot fi exact așa cum vă doriți să înceapă ziua - cu mesaje amuzante, sarcastice, cu ilustrații care vă inspiră și vă caracterizează. Un plus pentru natură și unul pentru moralul vostru.

 

Printați documente doar dacă e într-adevăr necesar. Comunicarea internă se poate face direct și online, iar de cele mai multe ori și cea externă se poate rezolva prin e-mail. Dacă nu e cu adevărat nevoie de versiunea printată sau dacă puteți reduce numărul de copii, natura v-ar rămâne îndatorată. Mai puteți începe să folosiți și hârtie reciclată pentru imprimantă, iar în timpul ședințelor puteți face prezentările pe un ecran, pe un whiteboard sau să împărțiți câteva exemplare din “documentul zilei”, nu câte unul pentru fiecare participant. Orice nu este 100% necesar poate fi o mișcare înainte spre un birou mai eco friendly.

Bonus Tip:  Folosiți programe online gratuite pentru a reduce la minim conținutul printat astfel încât să economisiți hârtie. Vă va ajuta și la organizarea informațiilor, garantat. Căutați pe site-urile de pe care vreți să printați informațiile de care aveți nevoie opțiunea de Eco Print.

 

Verificați produsele de curățare. Dacă folosirea unor produse de igienizare eco nu e neapărat o opțiune, asigurați-vă că sunt folosite cantități mici, tot de dragul mediului înconjurător. Economie și grijă pentru mediu într-un singur gest.

 

Mai multe ținute casual, mai bine pentru natură. Vrem să vă surprindem puțin, așa că iată o legătură interesantă între a fi eco friendly și ce purtăm zilnic la birou: stilul office-elegant presupune de cele mai multe ori purtarea unor haine ce necesită curățare chimică și îngrijire specială. Îmbrăcându-ne smart-casual - nu doar vinerea, ci chiar mai des - reducem din numărul de vizite la curățătorie și, deci, poluăm mai puțin. În plus, vă bucurați și voi de mai mult confort, economisiți timp și e chiar mai sănătos să nu vă expuneți atât de des la produsele folosite în curățarea profesională a hainelor.

Schimbați ceva în modul în care mergeți spre birou. Cum ar fi să mergem mai des cu mașina în weekend-uri relaxante și vacanțe decât la muncă? Ei bine, am putea spune că aerul ar fi mai proaspăt la propriu. În măsura în care traseul și locul în care lucrați vă permite, înlocuiți mașina cu un mijloc de transport în comun sau, și mai bine, cu o bicicletă! Veți vedea schimbări și în starea voastră dacă alegeți a doua variantă.

 

Organizați-vă instrumentele de scris și documentele astfel încât să le folosiți complet. V-ați gândit vreodată că pixurile pot fi o sursă de plastic irosit pentru că le pierdem sau nu le consumăm complet? Iar hârtiile împrăștiate pe birou pot fi mai ușor de aruncat decât dacă le-am organiza în tăvi speciale. Sună banal, însă în goana după task-uri rezolvate uităm să facem astfel de gesturi firești.

Organizația în care lucrați aplică vreunul dintre aceste principii sau altele pentru a avea grijă de mediul înconjurător?

 
Categorie:

,

Taguri:

produse eco ,