Produse de papetarie - 4 solutii practice pentru probleme de organizare

01.11.2021

Un mediu de lucru dezorganizat afecteaza productivitatea, concentrarea, motivatia si chiar starea de bine a unui angajat. Acumularea de obiecte pe birou si in apropierea acestuia creste nivelul de cortizol din corp sau hormonul stresului. Performanta creierului va scadea intr-un spatiu aglomerat fiindca mintea va fi preocupata sa le inregistreze pe toate, iar prioritatile ar putea fi omise. De aici pana la afectarea vietii personale este doar un pas mic.

Vestea buna este ca exista solutii care te ajuta sa eviti epuizarea la locul de munca si care stimuleaza productivitatea. Citeste mai jos cum te poti folosi de produsele de papetarie pentru a rezolva problemele de organizare.

1. Reorganizeaza biroul

 

Primul lucru pe care trebuie sa il faci atunci cand simti ca dezordinea a pus stapanire pe biroul tau este reorganizarea. Cu siguranta inca pastrezi obiecte pe care nu le mai folosesti ori de care ai nevoie foarte rar. Renunta la cele care ocupa locul degeaba, dar nu inainte de a te asigura ca nu iti mai vor fi de folos, mai ales atunci cand vine vorba despre acte. Obiectele pe care le utilizezi din cand in cand pot fi depozitate in cutii, astfel incat sa eliberezi spatiul de lucru.

2. Depoziteaza actele ca un expert

 

Da comanda de produse de birotica si papetarie care au functie de depozitare si arhivare. De pe lista nu ar trebui sa lipseasca bibliorafturile, cutiile de arhivare si tavile pentru documente. Bibliorafturile asigura ordinea si permit o cautare rapida, cutiile de arhivare  mentin actele in siguranta, iar tavile pentru documente optimizeaza eficient spatiul de lucru.

Utilizeaza aceste produse de papetarie ca sa organizezi facturile, contractele si alte acte de care ai nevoie in mediul office. Astfel vei avea totul in ordine pe durata intregii zile si vei putea sa te focusezi pe sarcinile care au prioritate.

3. Apeleaza la un sistem de etichetare eficient

 

Etichetele te vor ajuta sa iti organizezi mai eficient munca, sa ai o viziune mai clara asupra activitatilor tale si sa castigi astfel timp. Tot ce trebuie sa faci este sa lipesti etichete pe bibliorafturi, dosare, cutii de arhivare si alte produse de papetarie. In acest mod vei sti exact ce se afla in fiecare cutie si dosar si nu vei mai pierde minute in sir in cautarea documentelor necesare. Poti sa faci organizarea pe tipuri de acte, pe perioade, pe categorii de clienti si pe documente folosite mai des.

4. Renunta la multitasking

 

Vorbesti la telefon, scrii la calculator si mai urmaresti si notitele de pe post it-uri in acelasi timp? Mai multe lucruri facute simultan nu te ajuta atat de mult pe cat ai impresia. Nu nu mai ca exista riscul sa faci greseli, dar esti si mai stresat si mai obosit, ceea ce iti afecteaza starea de sanatate in timp. O buna solutie este sa te concentrezi pe o singura sarcina, apoi sa iei o scurta pauza inainte de a trece la alta activitate.

Desi multitasking-ul este un trend tot mai des aplicat in ultimii ani, adevarul este ca sarcinile rezolvate simultan scad aproape la jumatate nivelul de productivitate intr-o zi. Rezolvarea a doua task-uri in acelasi timp te incetineste, te oboseste si iti afecteaza concentrarea. Acorda timpul necesar fiecarei sarcini si la final chiar se va observa diferenta.

Un birou curat si ordonat este cea mai buna metoda pentru a-ti creste productivitatea la munca.

 

 

Categorie:

,