Post-its, dintr-un accident, intr-o necesitate

04.05.2015

Se spune ca cele mai importante inventii si descoperiri din istorie s-au realizat din greseala, ei bine, poate ca acest lucru nu este adevarat mereu, dar pentru post-it-urile pe care multi dintre noi le folosim in fiecare zi, acest lucru este adevarat. Post-it-urile noastre atat de utile, disponibile si pe site-ul nostru, au luat nastere, dintr-o greseala in 1968. Cei care au dat gres, dar au facut si atat de mult bine au fost Spencer Silver si Jesse Kops, doi angajati ai companiei 3M, o companie multinationala americana.

post its

 

Evident, creatia celor doi nu a fost post-it-urile de astazi, a fost pur si simplu un tip de hartie cu proprietati adezive prin apasare. Initial Spencer Silver incerca sa creeze un tip de adeviz foarte puternic, insa, cu ajutorul colegului sau Jesse Kops, a creat tipul de hartie pe care am mentionat-o. Silver si-a promovat creatia in seminarii si in cadrul companiei, insa nu a fost bine primit, pana cand in 1974, un coleg de-al sau, Arthur Fry a venit cu o idee pentru imbunatatirea creatiei sale, dorind sa foloseasca acest tip de adeviz pentru a-si fixa semnele de carte. Post-iturile sunt recunoscute dupa culoarea lor galbena, desi astazi sunt disponibile in mai multe variante, acest semn distinct al lor a fost ales din greseala, deoarece laboratorul de langa echipa ce dezvolta post-it-urile  avea doar hartie galbena.

In 1977 3M a lansat oficial acest nou produs, insa sub numele Press‘n Peel (apasa si dezlipeste), in 4 mari orase in Statele Unite. Initial rezultatele nu au fost foarte bune, insa odata ce produsul a fost relansat, la nivel national in 1980 sub numele de Post-it, ca produs de papetarie, s-a transformat dintr-un obiect nou de birotica, intr-o necesitate, intr-un timp foarte scurt.

In 1981 au fost lansate in Canada si Europa, iar de atunci au fost obiecte nelipsite din orice birou, din orice casa. Aprovizioneaza-te si tu cu post-its, notesuri adevize, de aici, avem disponibile intr-o paleta larga de culori.

 

Categorie:

Diverse ,

FOCUS pe produse ,