Personalizarea biroului: mixul perfect de valori corporate și personale în birou

27.07.2018

Alo? Bună sunt mama? Ce faci, rămâne să ne vedem sâmbătă la masă?” Ai vrea să-i povestești mai mult, însă ești contra cronometru cu taskurile și te rezumi la un simplu “Bine, ne vedem atunci”. Te uiți la poza de pe birou, prima vacanță în care ai dus-o la Paris, prima ieșire din țară pentru ea, zâmbești și te cufunzi din nou în mailurile ce te așteaptă pe laptop.

 

Pare un scenariu de film, însă cei mai mulți dintre noi petrecem peste 40 de ore dintr-o săptămână la serviciu. Este într-adevăr o perioadă mare din timp din viață, de aceea este important să-ți placă locul în care lucrezi. Dacă te întrebi cum să decorezi biroul, cum să îmbini latura personală, cu cea profesională, hobby-urile cu pasiunea pentru profesie, ne-am gândit noi la câteva soluții.

 

Poate fi mai simplu decât crezi: prin moduri creative de a aduce culoare și bună dispoziție! Dacă lucrezi într-un mediu unde cultura organizațională îți permite să-ți personalizezi biroul, iată modalitățile noastre preferate de a crea un spațiu de lucru care să îți reflecte personalitatea și să sporească productivitatea.

Fotografii cu amintiri de familie

 

Poate fi o poză cu mama în prima vacanță plătită din banii tăi sau o fotografie din prima zi de școală a copilului, poza preferată din luna de miere sau poza când ai sărit pentru prima dată cu parașuta, indiferent de ce moment ai ales să-l surprinzi într-o fotografie, aceste amintiri îți vor motiva toate eforturile de la job. De fiecare dată când vei avea un moment mai dificil îți vei reaminti că ești plătit pentru toate bucuriile pe care ți le permiți.

 

Lampă de birou cu lumină caldă

 

În general, lumina de birou este rece. Pentru spații mari unde de multe ori există puține ferestre se folosesc neoane sau lămpi cu lumină rece, puternică. O lampă de birou poate fi exact acea pată de culoare pentru a “încălzi” spațiul de lucru, dar și pentru a aduce o notă personală deoarece există o mulțime de modele extrem de variate de la clasic la modern.

 

Postere motivaționale cu valorile companiei

 

Când valorile companiei sunt cunoscute, angajații vor fi mai motivați să reușească și mai loiali față de companie. Dacă ești manager, asigură-te că valorile organizației sunt cunoscute, însă fă-le într-o notă unică, poate alături de poze cu angajații de la o petrecere a companiei sau de la un teambuilding.

De asemenea, pe un perete simplu poți posta câteva tablouri cu mesaje motivaționale, într-un spirit funny. Iată câteva idei:

 

  • Toate lucrurile sunt grele înainte să devină ușoare.

  • Viața e prea scurtă ca să nu gândești în stil mare.

  • Reușitele aduc alte reușite, când ești pe val, nu te opri!

  • Nu lăsa să te oprească ceea ce nu știi, să faci ceea ce știi!

  • Când nimic nu merge, schimbă direcția!

 

Plante decorative pentru birou

 

Este un fapt dovedit că plantele sunt benefice la locul de muncă, nu doar pentru că aduc un plus de prospețime încăperii, oxigenând aerul, dar relaxează și induc o stare de vacanță. Atunci când simți nevoia de o pauză, deconectează-te de la laptop și reconectează-te cu natura, îngrijind plantele din birou. Există nenumărate studii și specialiști care au constatat că plantele precum iedera și ficusul purifică aerul din interior, dar mai ales faptul că în preajma lor angajații sunt mai energici și mai fericiți.

 

Atunci când angajaților li se permite să ia parte la amenajarea birourilor, starea de bine a crescut cu 47%.

Personalizarea Biroului

Tablă de desenat

 

Psihologii spun că desenatul și coloratul îi ajută pe pacienți să devină mai relaxați și mai calmi. În afara sălii de ședințe unde cu siguranță există o tabla de scris, insistați să montați și în birourile angajaților. Este dovedit faptul că desenul stimulează creativitatea și abilitatea de a te concentra în orice condiții. Provocați-vă angajații să deseneze în fiecare zi ceva nou!

 

O mascotă jucăușă

 

Mai puțin convențional și ceva mai greu de întreținut dar cu efecte grozave asupra mediului de lucru sunt animalele de companie. Poate un acvariu cu pești sau un hamster într-o cușcă, alegerea vă aparține în funcție de ceea ce puteți întreține mai ușor. Există firme unde există o pisică sau un câine mascotă, ideea este că micile animăluțe vor fi un motiv de socializare între angajați și de relaxare.

 

Tablouri inedite

 

Caricaturile angajaților sau poze din teambuildingurile companiei pot fi afișate în diverse locuri din firmă, nu doar în birourile angajaților. Acestea sunt elemente vizuale extrem de puternice care atrag atenția inclusiv clienților companiei și oferă un plus de încredere și apreciere.

 

O cercetare asupra personalizării mediului de lucru, realizată de către Universitatea Exeter din Anglia, la care au participat peste 350 de persoane din mai multe domenii de activitate, atestă importanța creării unei atmosfere plăcute la birou. Rezultatele au arătat că atunci când angajaților li se permite să ia parte la amenajarea birourilor, starea de bine a crescut cu 47%, creativitatea cu 45%, iar productivitatea cu 38%.

Categorie:

,

Taguri:

,