Oxigen la birou: plantele suculente

08.02.2018

Calitatea aerului din interiorul spatiilor de birouri a devenit o preocupare din ce in ce mai mare pentru angajatori, administratori de cladiri si chiar si angajati, pentru ca poate afecta nu doar sanatatea si confortul dar si productivitatea celor din cladire. Iar mare parte dintre cei care lucreaza la birou, petrec 80-90% din timp in interior. Drept urmare, trebuie gasite solutii pentru imbunatarirea calitatii aerului, iar plantele suculente pot reprezenta o solutie foarte interesanta.

Asadar, plantele suculente sunt la moda in spatiile de birou, atat datorita rolului lor benefic de reimprospatare a aerului, dar si datorita usurintei ingrijirii acestora. Foarte putine plante suculente cer conditii speciale de intretinere, cele mai multe supravietuind in medii mai uscate si cu nivel de lumina scazut.

Plantele suculente sunt acele plante care stocheaza apă în frunzele, tulpinile sau rădăcinile lor. Aceste plante s-au adaptat pentru a supraviețui condițiilor aride din întreaga lume, de la Africa până la desertul Americii de Nord.

Cele mai cunoscute plante suculente sunt cactusii.

Un alt exemplu de planta suculenta foarte indragita este aloe vera. Aceasta este cunoscuta si ca planta medicinala datorita proprietatilor de vindecare, tratand ranile si arsurile timp de secole. Aloe Vera conține mai mult de 200 de componente active, inclusiv vitamine, minerale, aminoacizi, enzime și acizi grași, fapt care o aseaza in topul preferintelor.

O alta plata suculenta des intalnita in birouri si spatii de lucru cu publicul este planta Jad: o planta cu tulpini si frunze groase, verzi-lucioase. 

 sursa: wikipedia

Cu toate acestea, din pacate, foarte putini ii cunoastem numele.


Jocul de-a gradinarul la birou din cand in cand ne poate destresa, deconecta si chiar binedispune. 

Asadar, tu ce planta iti alegi pentu biroul tau?

Categorie:

,