Oportunități pentru afaceri mici: Cum să îți faci loc pe o piață acerbă

21.03.2021

În ciuda dominanței marilor corporații, companiile mici continuă să fie motorul economiei în foarte multe țări. Deși se știe că majoritatea afacerilor mici de succes încep cu o idee de afaceri excelentă susținută de un plan de afaceri, unele companii și industrii au un potențial de profit mai mare decât altele. Dacă ești antreprenor sau investitor care caută o nouă oportunitate de afaceri mici, vei găsi în acest articol idei de afaceri mici care te pot ajuta să-ți găsești un loc pe o piață acerbă.

Oportunități pentru afaceri mici: Cum să îți faci loc pe o piață acerbă

În plus față de potențialul de rentabilitate, multe dintre ideile enumerate mai jos se confruntă cu o cerere foarte mare datorită tendinței continue a corporațiilor de a externaliza anumite operațiuni, cum ar fi contabilitatea, dar și a faptului că se găsesc foarte greu angajați calificați în anumite meserii. Mulți foști angajați cu normă întreagă din companiile mari au devenit independenți din cauza externalizării, iar această tendință nu prezintă semne de încetinire.

 

Ce trebuie să știi înainte de a începe o afacere

 

În momentul în care alegi o idee de afacere, indiferent că vorbim de o afacere mică, foarte nișată, există anumite aspecte de care este bine să ții cont:

 

 • Are potențialul de a fi profitabilă acum, dar și în viitor;
 • Se poate susține și în perioade economice incerte;
 • Nu necesită ani de experiență. Unele domenii necesită pregătire școlară profesională, o diplomă universitară sau chiar câțiva ani de ucenicie, în timp ce alte domenii au nevoie doar de o experiență anterioară și de o mare pasiune pentru industrie;
 • Nu solicită capital enorm pentru pornirea afacerii, ci mai degrabă de multă dăruire, muncă, perseverență și dorința de a reuși.

 

Niciuna dintre oportunitățile de mai jos nu reprezintă o schemă de îmbogățire rapidă. Dacă scopul tău în viață este să devii foarte bogat, este posibil să nu ajungi acolo ca proprietar de mică afacere. Dar cu siguranță vei șansa de a genera un venit bun pentru tine și angajații tăi, de a fi propriul șef și de a lua toate deciziile.

 

Oportunități pentru afaceri mici

 

Iată opțiunile pentru cele mai bune idei de afaceri mici bazate pe tendințele actuale în afaceri și demografie:

 

1. Firmă specializată pe probleme tehnice

 

Este trist faptul că în zilele noastre mulți neglijează meseriile calificate și le consideră o alegere mai puțin potrivită pentru carieră, în parte din cauza credinței eronate că aceste meserii sunt prost plătite. De fapt, în prezent, lucrătorii calificați au ajus să fie chiar bine plătiți și se bucură de cariere satisfăcătoare. 

Oportunități pentru afaceri mici: Cum să îți faci loc pe o piață acerbă

Se estimează că aproape 53% din locurile de muncă lăsate de boomeri (persoanele născute între anii 1946 - 1964) vor rămâne neîndeplinite până în 2028. Aceste deficiențe vor duce la o cerere imensă pentru lucrători talentați în meserii, cum ar fi:

 

 • Sudură;
 • Tâmplărie și zidărie;
 • Instalații sanitare;
 • Sisteme de control electrice și electronice;
 • Încălzire, ventilație, aer condiționat și refrigerare;
 • Mașiniști și lucrători în metalurgie;
 • Prelucrarea oțelului.

În comparație cu multe companii, costurile de capital de pornire sunt relativ mici pentru majoritatea meseriilor calificate și majoritatea nu pot fi automatizate în niciun fel, asigurând securitatea viitoare a locurilor de muncă. Cererea din aceste domenii există în foarte multe țări. 

 

2. Livrare pachete preparare mâncare

 

Serviciile de livrare mâncare devin din ce în ce mai populare în rândul persoanelor ocupate care nu au timp să cumpere și să pregătească mese sănătoase și doresc să își reducă amprenta de mediu prin reducerea risipei de alimente. 

Oportunități pentru afaceri mici: Cum să îți faci loc pe o piață acerbă

De asemenea, poate exista opțiunea în care clienții își pot selecta o anumită rețetă online, iar pachetul cu ingrediente pre-tocate și măsurate, împreună cu instrucțiuni pentru gătit și pregătirea finală, sunt livrate acasă la data aleasă. Furnizorii de astfel de servicii vor putea crea oportunități de afaceri pentru cultivatorii mici, mijlocii, fermieri și furnizori locali. 

 

3. Servicii de îngrijire a bătrânilor

 

Serviciile de îngrijire a persoanelor în vârstă continuă să se claseze printre cele mai bune oportunități de afaceri. Demografia joacă un rol important. Primii baby boomers au atins vârsta de 65 de ani în 2011, iar întreaga generație de baby boomer va ajunge la 65 de ani până în 2030.

Din păcate, deși se așteaptă să trăiască mai mult decât generațiile anterioare datorită calității vieții ridicate, se așteaptă, de asemenea, că vor petrece mai mulți ani în boală, potrivit unui raport privind sănătatea persoanelor în vârstă.

 

Pentru că persoanele din categoria baby boomers sunt o populație demografică bogată în comparație cu generațiile anterioare, în cea mai mare parte își pot permite să plătească pentru serviciile necesare pentru a-și menține stilul de viață. Acest lucru include continuarea de a trăi acasă, în propriile comunități, însă cu sprijindin exterior. Pentru că mulți vârstnici bogați suferă de diverse probleme de sănătate și mobilitate, le este din ce în ce mai incomod să conducă propriile vehicule. De asemenea, le este imposibil să aibă grijă de treburile casnice, cum ar fi curățenia casei, gătitul sau îngrijirea animalelor de companie. 

 

Una peste alta, există o mulțime de oportunități pentru antreprenorii care doresc să lucreze în acest domeniu, pentru îngrijirea persoanelor în vârstă.

 

4. Închiriere / reparații biciclete

 

Având în vedere beneficiile pentru sănătate și mediu, nu este de mirare că ciclismul a devenit a una dintre cele mai populare activități în aer liber. Mai mult decât atât, în anumite orașe aglomerate, bicileta a devenit chiar un mijloc de transport către job.

Oportunități pentru afaceri mici: Cum să îți faci loc pe o piață acerbă

Orice lucru sănătos, popular, bun pentru mediu și puternic promovat de organizațiile guvernamentale este o idee de afaceri destul de bună. Pe lângă bicicletele tradiționale cu pedală, bicicletele electrice au devenit foarte populare. Estimările specialiștilor sunt că numărul bicicletelor va crește mult în următorii ani. Dacă ciclismul este pasiunea ta și vrei să devii antreprenor, aceasta poate fi oportunitatea de afaceri perfectă pentru tine.

 

5. Servicii de auto-depozitare

 

Industria auto-depozitării continuă să fie o afacere în plină expansiune în America, care se extinde și în țările europene. Acest trend este alimentat de o forță de muncă în continuă schimbare, reducerea dimensiunilor caselor, tendința generală a oamenilor de a acumula din ce în ce mai multe bunuri. Instalatorii și electricienii din orașe, de exemplu, pot stoca unelte și echipamente în acest sistem de depozitare individuală.

 

Costurile inițiale pentru construcția unei clădiri de acest gen sunt ridicate, dar pot fi ușor acoperite din veniturile din închiriere, presupunând că există o cerere constantă de spațiu de depozitare în zonă.

 

Indiferent de ideea de afaceri și de oportunitatea pe care o întrevezi, este esențial să ai un plan de afaceri. Un plan de afaceri este, de asemenea, esențial dacă ai nevoie de capital de pornire, cum ar fi finanțarea datoriei de la o bancă sau finanțarea de capital de la investitori.


 

Categorie:

,