Onboarding sau procesul de integrare la job - de ce este esențial într-o companie

19.07.2020

Se spune că prima impresia lasă un impact de durată. Construirea unui proces de onboarding puternic în companie este cea mai bună modalitate de a primi așa cum trebuie noii angajați, cât și de a-i reține după perioada de probă. O angajare eficientă înseamnă să planifici în viitor parcursul lor și să te gândești din punctul de vedere al noului tău angajat și al rolului său în companie. 

Onboarding sau procesul de integrare la job - de ce este esențial într-o companie

Dar, procesul de angajare și procesul de oboarding trebuie tratate separat, chiar dacă la un moment dat se intersectează. Angajatul își face primele impresii despre companie în timpul procesului de angajare, astfel încât eforturile de integrare în echipă ar trebui să-i confirme ceea ce ați discutat anterior.

 

Strategii eficiente de onboarding pe care le poti pune în practică imediat

 

Cercetări efectuate de specialiști din Managementul Resurselor Umane au arătat că 1 din 25 de angajați își părăsesc noul loc de muncă din cauza experiențelor negative de onboarding. 

 

Iată așadar 8 moduri de a-ți îmbunătăți procesul de onbording pentru succesul integrării angajaților în cadrul companiei:

 

 

1. Pregătește colegii pentru noul venit

 

Înainte de prima zi a noului angajat, trimite un email tuturor angajaților, în care să-i anunți de venirea noului coleg. Anunțul ar trebui să le spună rolul noului angajat, câteva ceva despre experiența acestuia, ce va face pentru companie și să-i încurajeze să îi întâmpine într-un mod plăcut cu o urare. Poți să povestești despre hobby-urile amuzante ale angajatulu. Acest lucru îl va face noul angajat să se simtă bine primit și să se integreze mai ușor în noua echipă.

 

2. Pregătește-i biroul

 

Să găsească biroul pregătit este una dintre cele mai bune metode pentru a crea o impresie frumoasă. Ca angajat nou, nimic nu este mai rău decât să nu ai instrumentele de care ai nevoie pentru a te apuca de lucru. Masa de lucru, computerul, e-mailul și furnizarea oricăror materiale de birou necesare poate ajuta un nou coleg să se simtă apreciat încă din prima zi. Acest lucru oferă noului angajat instrumentele pentru a se apuca de muncă în cele mai bune condiții și motivația de a-și arăta la rândul lui aprecierea.

 

Onboarding sau procesul de integrare la job - de ce este esențial într-o companie

 

3. Prezintă-l

 

În ziua în care urmează angajatul să vină, fă-ți timp pentru a-l prezenta tuturor departamentelor,  astfel încât să se întâlnească cu oamenii și departamentele cheie din prima zi. Deși cel mai probabil nu-și va aminti numele fiecăruia, acest lucru îi va oferi o imagine de ansamblu bună despre unde să meargă pentru a obține ceea ce are nevoie. Această introducere îl va ajuta, de asemenea, să înțeleagă cum funcționează compania în ansamblu. 

 

4. Întâmpină-l cu un pachet de bun venit 

 

Poate fi vorba de o cană pentru cafea, o agendă și câteva pixuri pe care le poate folosi pentru a-și nota primele sarcini și informații. Orice cadou de bun venit oferit va fi apreciat cu siguranță de noul angajat și îl va relaxa, va avea mai mult curaj să fie el însuși încă din prima zi. 

 

5. Planifică un prânz cu echipa

 

Organizează în prima săptămână o masă de prânz sau o întâlnire după job pentru noul angajat și membrii cu care acesta va lucra îndeaproape. Acest lucru va ajuta la spargerea gheții și va permite angajatului să își cunoască noii colegi într-un mediu relaxat. Nu trebuie neapărat să părăsiți biroul pentru acest lucru - angajații își pot aduce prânzul și vă adunați într-o sală de conferințe pentrua  vorbi relaxat. Faceți timp pentru a afla cât mai multe puțin despre noul angajat în afara procesului de interviu. Atunci când un angajat se simte apreciat de echipa sa atât la nivel personal, cât și profesional, este mai probabil să rămână în companie pe termen lung.

 

Onboarding sau procesul de integrare la job - de ce este esențial într-o companie

 

6. Pune accent pe procesul de învățare 

 

Primele trei luni pentru un angajat nou, fără experiență, trebuie să fie despre învățarea a ceea ce trebuie să facă și dezvoltarea lui în cadrul echipei. E important să exploreze departamentele, colegii, procesele, tool-urile și, de asemenea, să vadă dacă există loc de evoluție în cadrul companiei. Pune-i la dispoziție diverse resurse de învățare sau discuții 1 to 1 în care să poată întreba orice îl interesează sau nu înțelege. 

 

7. Oferă-i posibilitatea să testeze

 

Prima săptămână a noului angajat cu experiență ar trebui să se axeze pe formare. Chiar dacă angajatul a îndeplinit aceeași funcție în alte părți, există diferențe între companii și procesele de lucru dintre ele. Să ai un plan de pregătire și formare este o parte vitală pentru a ajuta noii angajați să își găsească ”sensul” într-o organizație. Instruirea ar trebui să acopere regulile, procesele, procedurile și bineînțeles așteptările companiei. Detalierea așteptărilor pentru noii angajați stabilește un precedent prin care își pot măsura confortul în noul lor rol.

 

8. Găsește-i un model demn de urmat 

 

Atribuirea unui mentor din departamentul angajaților îl poate ajuta, de asemenea, să se acomodeze la locul de muncă. Angajatul nou are nevoie de un manager bun și de un coleg care să-i fie aliat. Fără inspirație, oameni de la care să poată învăța, o persoană nu poate să fie motivată și creativă. Colaborarea cu o persoană din companie care îi poate sări în ajutor oricând e în impas este un motiv în plus să se simtă bine și să capete curaj.

 

Onboarding pentru angajați remote? DA, uite cum poți face 

 

O mare parte dintre angajați și-au mutat birourile acasă, mai ales, din cauza situației actuale legate de pandemia cu Covid-19. Dacă vrei să-ți mărești echipa și viitorii angajați urmează să lucreze de acasă, nu înseamnă că nu poți aplica procesul de onboarding. Multe dintre strategiile de integrare fizice sunt valabile și pentru cei care lucrează de acasă. Spre exemplu, și lor le poți trimite informații înainte de a începe activitatea, le poți găsi un mentor care să-i îndrume, chiar dacă prin intermediul canalelor de comunicare online.

 

Indiferent că lucrează de la birou sau de acasă, un angajat nou trebuie să simtă că face parte din cultura organizațională a companiei, iar pentru a-l ajuta să înțeleagă mai bine valorile organizației îi poți trimite diverse prezentări, imagini sau informații despre membrii echipei. 

 

 

Categorie:

,