Tabla interactivă, cunoscută ca whiteboard inteligent sau tablă inteligentă, este unul dintre acele echipamente despre care crezi că te poți lipsi, dar pe care, odată ce l-ai încercat, ți-l vei dori cu ardoare!
Crede-ne pe cuvânt: după ce vei atinge ecranul tactil al unei table interactive, nu vei mai dori să te întorci la banalul ecran de proiecție. Pe lângă plăcerea de a o folosi și de senzația ”wow” cu care rămâi după utilizarea unui astfel de device, tabla interactivă aduce cu sine o mulțime de avantaje despre care îți povestim în cele ce urmează.
Tabla interactivă acceptă conectarea a până la 50 de dispozitive concomitent, indiferent de sistemul de operare și de tipul device-ului. Altfel spus, nu contează că membrii echipei tale folosesc iOS sau Android, Windows sau Mac: tabla inteligentă permite conectarea simultană a acestor device-uri. Astfel, toți cei din sala de ședință vor putea lucra simultan pe același document sau grafic și își vor putea nota ideile și sugestiile în timp real. Datorită acestui lucru, participanții la ședință, care într-un cadru clasic au rol de spectatori, se vor transforma cu ajutorul tablei în actori activi, implicați. Mai mult, dacă ai angajați care lucrează de acasă sau nu se pot deplasa din diferite motive la birou, aceștia se vor putea conecta la o tablă interactivă prin intermediul unor platforme ca Zoom sau Skype și vor putea la rândul lor să lucreze pe același document, concomitent cu cei ce sunt prezenți în sală.
Un alt plus al tablei interactive este acela că, odată ce toată lumea și-a așternut ideile și a făcut modificările necesare, proiectul poate fi salvat pentru a fi trimis către cei direct interesați. Același document înseamnă că toată lumea are același punct de plecare, aceeași informație, fără neclarități sau date incomplete.
O altă caracteristică interesantă a tablei interactive este aceea că permite afișarea și lucrul cu mai multe documente sau imagini în același timp. Astfel, pe de o parte scurtezi durata unei ședințe, iar pe de alta devii mai productiv în timpul întâlnirii. Gândește-te cât de utilă ar fi o tablă interactivă mai ales în ședințele de brainstorming, acolo unde fiecare dintre participanți vine cu propriile idei sau propuneri!
Tabla interactivă are și rolul de a schimba atmosfera unor ședințe sau workshop-uri. În general, audiența este compusă din persoane pasive, plictisite și lipsite de concentrare, care ascultă pe cineva care vorbește către ele și nu cu ele. Sună familiar? Folosind tabla interactivă, toți cei implicați vor avea sentimentul că sunt importanți pentru companie și că ideile și inputul lor poate face o diferență. În acest fel, angajații se vor simți mai încrezători, mai relaxați și vor fi mai motivați să participe activ.
Se poate vorbi despre imagine din mai multe perspective: cea a clienților, cea a partenerilor de afaceri sau cea a angajaților. În cele ce urmează ne vom referi la imagine doar din punctul de vedere al angajaților care își formează o părere bazându-se nu doar pe nivelul salarial sau pe interacțiunea cu șeful, ci și pe factori ca: mobila din spațiul de birouri, aspectul sălii de mese, posibilitățile de relaxare pe care compania le pune la dispoziție, etc. Deși aceste criterii pot părea superficiale la o primă vedere, în fapt investiția în design interior, în mobilă de calitate sau în echipamente de top denotă grijă pentru angajat. O tablă interactivă face parte dintre acele gadgeturi care va impresiona nu doar angajații existenți, ci și pe cei care sunt la început de drum în compania ta. Mai mult, un angajat mulțumit te va recomanda fără să ezite prietenilor și cunoscuților săi. Având în vedere cât de greu este să recrutezi oameni noi și, odată angajați, să-i convingi să rămână, imaginea pe care o proiectezi este foarte importantă. Un angajator dispus să investească în echipamente de ultimă generație, care le pot ușura o parte din sarcini angajaților, poate fi perceput ca un angajator cu viziune căruia îi pasă de angajații săi.
Acestea fiind spuse, îți mai reamintim și că o tablă interactivă nu poate face minuni de una singură. Cu alte cuvinte, un mediu toxic de lucru sau o atmosferă rece și încordată nu se pot și nu se vor schimba ca prin farmec prin achiziția unui astfel de gadget. FOTO: Freepik
Puteti afla mai multe despre politica de cookie-uri accesand acest link: