Meserii de viitor: 5 moduri de a munci diferit în 2020

01.11.2019

Tot ceea e contează sunt rezultatele!” „Căutăm oameni care să fie orientați pe rezultate!” ”Rezultatele ne arată cât de mult am muncit”. Fii sincer, auzi frecvent aceste replici despre productivitate la job? Probabil că și tu le spui destul de des, nu-i așa? Modul în care lucrăm, unde lucrăm și cum ne folosim locul de muncă s-a schimbat dramatic în ultimii 50 de ani. Semnele ne arată că obiceiurile noastre de lucru se vor schimba și mai mult în viitor. Dar ce meserii de viitor vor apărea și în ce măsură ne vor influența viața nu vom ști niciodată cu siguranță, însă se fac previziuni în acest sens.

 

Meserii de viitor: 5 moduri de a munci diferit în 2020

Având în vedere modul în care locurile noastre de muncă s-au schimbat și vor continua să se schimbe în viitor, organizațiile sunt din ce în ce mai capabile să înțeleagă de ce cunoașterea este o resursă economică mai crucială decât terenurile, forța de muncă sau activele financiare. Inovație înseamnă și resetarea modului de gândire, adică de la trecerea de la orientarea pe rezultate, la orientarea pe rezultate și pe modul în care ele sunt atinse.

 

Modul în care vom lucra în anul 2020 va fi diferit, e de ajuns să observăm schimbările tehnologice din toate sectoarele vieții. Dacă suntem pregătiți pentru meseriile viitorului într-o eră din ce în ce mai tehnologizată este greu de știut, important este să ne pregătim din timp și acest lucru vrem să-l facem, oferindu-vă sfaturile următoare:

 

1. Aliniază munca la valorile tale

 

A ști și a vrea să faci o astfel de schimbare este o componentă care arată că te maturizezi din punct de vedere profesional. Dacă spui că una dintre valorile tale care te definește este nevoia de cunoaștere, învățarea, și ai hotărât să o cultivi permanent, atunci – dacă ești manager, gândește-te cum ai putea să stabilești obiective cu subordonații tăi, să comunici mai eficient cu echipa informațiile dobândite și așa mai departe. 

 

2. Caută schimbarea atunci când ești într-o zonă de autosuficiență

 

Confortul și stabilitatea au costurile lor, dificil de perceput când nu pui lucrurile în perspectivă. Autosuficiența este o dimensiune a unei stări existențiale anormale în condițiile în care reprezintă o barieră autoimpusă în calea dezvoltării personale continue. Care îți sunt ambițiile care te energizează și simți că te cresc? Cum poți face să fii într-un contact mai bun cu acestea? Care îți sunt ambițiile de a crește în rolul unde lucrezi în prezent? A neglija cultivarea ambițiilor profesionale înseamnă că alegem pasivitatea, autosuficiența, blazarea, delăsarea, renunțarea la propriul viitor. 

 

3. Meseriile viitorului: realizările dincolo de educație

 

Cu toții știm că în trecut, notele de la facultate sau licență însemnau o dovadă a calității angajatului. În ultimii ani, companiile nu au mai luat în considerare calificările de grad drept cerința principală pentru candidatura la job. Tehnologia a schimbat și va schimba rapid modul în care companiile își desfășoară operațiunile, interacționează cu clienții și își comercializează produsele.

 

Meserii de viitor: 5 moduri de a munci diferit în 2020

 

Astfel, angajatorii au nevoie de oameni pregătiți să se adapteze schimbărilor, astfel vor începe să examineze candidații în funcție de capacitatea de a face față schimbărilor și de etica muncii, spre deosebire de diplomele pe care le dețin. Acest lucru este util în special pentru generația milenară, care se ocupă mai mult de realizările dincolo de educație.

Companiile vor căuta mai degrabă angajați care vor acționa ca ambasadori ai brandului, oriunde ar fi, indiferent că sunt sau nu marketeri. Este vorba despre oameni care pot oferi conținut despre un produs sau serviciu cu cercurile lor sociale online și care ajută la crearea de relații mai bune cu clienții companiei. De asemenea, vor căuta persoane care dețin abilități în rezolvarea problemelor, analiza datelor, ascultarea activă și alte forme de colaborare.

 

4. Pregătește-te pentru a lucra remote

 

În foarte multe domenii de activitate, modelul de lucru de la 9 la 5 va fi în curând un element din trecut, pe măsură ce tot mai mulți angajați și întreprinderi se îndreaptă spre munca de la distanță pentru operațiunile lor. Tehnologia a dus la introducerea de software, aplicații și platforme care conectează practic lucrătorii în diverse locații.

 

Soluțiile online fac ca angajații să poată fi conectați la distanță și să lucreze mai eficient decât ar fi într-un mediu de birou. Teleconferința permite companiilor să organizeze întâlniri virtuale cu clienți, angajați și alte părți interesate, îmbunătățind și chiar grăbind procesul de luare a deciziilor.

 

În 2020, specialiștii susțin că mulți angajați vor căuta angajatori care să ofere o opțiune de lucru la distanță, mai degrabă decât să meargă la birou între 9 și 5. Din acest motiv, companiile trebuie să înființeze structuri care să permită implementarea proiectelor la distanță pentru a atrage cei mai buni oameni.

 

5. Renunțarea la managementul tip ierarhie

 

În trecut, succesul era determinat de succesul pe scara ierarhică a companiei. În prezent, scara corporativă se prăbușește încet, deoarece noua generație de angajați adoptă noi tehnici pe linie orizontală pentru succesul în carieră. În următorii ani, majoritatea angajaților își vor asuma diverse roluri și vor realiza mai multe rețele care oferă numeroase oportunități și posibilități de succes.

 

Oportunitățile de carieră devin din ce în ce mai fluide, cei mai mulți angajați își dezvoltă noi seturi de abilități care își sporesc oportunitățile pe piață. Acest model trebuie să schimbe structura corporativă, iar companiile ar trebui să fie pregătite să adopte schimbarea la locul de muncă. Aceștia trebuie să încurajeze un mediu mai colaborativ care implică păreri exprimate liber, schimb de echipe și sesiuni de feedback, dacă doresc să-și păstreze forța de muncă.

 

Meserii de viitor: 5 moduri de a munci diferit în 2020

Tendințele din tehnologie și noua generație de angajați vor schimba rapid viitorul muncii. În 2020, tot mai mulți angajați vor lucra de acasă, corporațiile vor îmbrățișa noi modele de recrutare, iar carierele vor deveni mai fluide decât acum. Pentru a se menține în top, companiile trebuie să îmbrățișeze schimbările și să-și adapteze cerințele și așteptările noii generații de angajați.

 

Miroase des cascavalul ca să știi când se învechește” spune Spencer Johnson în cartea sa Cine mi-a luat cașvacalul? în care nu doar că ne determină să vedem partea pozitivă a unei schimbări, ci și să anticipăm momentul când e bine să facem o schimbare.