Lectura de vacanță pentru lideri: 5 cărți pentru succesul omului care inspiră oamenii

23.07.2021

Liderii sunt cei pe care îi admiră și îi urmează oamenii dintr-o companie. Sunt cei care inspiră și care motivează echipa când întâmpină greutăți. Liderii sunt cei care îi ajută pe ceilalți să-și atingă obiectivele profesionale. Dar, liderii sunt și ei oameni normali care au nevoie de o vacanță binemeritată pentru a-și păstra echilibrul mental și pentru a-și reface forțele.

 

carti leadership

Dacă ești lider și știi că pentru echilibrul echipei ai nevoie să te îngrijești de propriul echilibru, ți-am pregătit 5 cărți despre liderul, despre succesul unei echipe și implicit despre succesul personal. Presupunând că deja te pregătești să mergi în vacanță, iată așadar ce cărți ar fi bine să nu-ți lipsească din bagaj:

 

1. Be Calm - Jill Weber

 

Dacă este vorba de vacanță, începem lista cărților cu o recomandare care îndeamănă la calm.  Be Calm este o carte practică de auto-ajutor pentru toți cei care se luptă uneori cu stresul și anxietatea, fricile sau îngrijorările. În carte veți găsi tehnici pe care le puteți implementa cu ușurință în viața de zi cu zi.  

 

Așadar, dacă vrei să rezolvi străirle de stres lși anxietate de care suferi și să duci o viață mai liniștită, această carte este pentru tine. Be Calm este scrisă de psihologul clinician Jill P. Weber, și este un ghid cuprinzător, ușor de citit, care combină educația, încurajarea și strategiile bazate pe cercetare pentru reducerea anxietății și a celor mai tulburătoare simptome cauzate de stres.

 

În cei 15 ani de practică, Dr. Weber a descoperit că oamenii care sunt capabili să-și reducă anxietatea au două lucruri în comun. Ei cred că lucrurile se pot îmbunătăți și învață cum să folosească tehnici eficiente de reducere a anxietății. Așadar, dacă simți că ai nevoie de o îmbunătățire în acest sens, Be Calm îți va oferi strategia și sprijinul de care ai nevoie în călătorie. Cartea este scrisă într-un stil cu adevărat motivațional, care o face foarte plăcut de citit.

be calm carte leadership

 

2. The Naked Leader - David Taylor

 

Există un nou val de gândire și acțiune care pune oamenii înaintea procesului, alegerea înainte de schimbare și sensul înaintea banilor. Intrăm acum într-o nouă eră de afaceri, de leadership, cu o viziune și spirit născute din conștientizarea faptului că trebuie să existe un mod diferit de succes, afaceri și leadership. Unul care ne eliberează de gândirea tradițională a afacerilor și duce liderii la noi niveluri de conștientizare, succes și realizare.

 

The Naked Leader este antiteza mentalității conduse de proces, care a irosit atât de multe milioane, a distrus încrederea dintre companie și angajați. Această carte este o transformare a ideilor și inspirației lui David Taylor - idei care l-au făcut cel mai căutat vorbitor din Europa în materie de leadership și dezvoltare personală. David este cunoscut sub numele de „Conducătorul gol” datorită capacității sale extraordinare de a elimina incertitudinea și îndoielile și de a arăta în mod concludent că tot ceea ce avem nevoie pentru a avea succes, avem deja.

carte leadership

3. Belonging, The Ancient Code of Togetherness - Owen Eastwood


 

Whakapapa este o idee maori care simbolizează nevoia umană universală de a aparține. Reprezintă o puternică credință spirituală - că fiecare dintre noi face parte dintr-un lanț neîntrerupt și incasabil de oameni care împărtășesc o identitate sacră și o cultură.

 

Owen Eastwood plasează acest concept la baza metodelor sale pentru a maximiza performanța unei echipe. În această carte el dezvăluie, pentru prima dată, etosul care l-a făcut unul dintre cei mai solicitați traineri în coaching din lume. În carte veți găsi experiențe minunate despre modul în care Owen a modelat poveștile de identitate pentru grupul cu care a lucrat și informații despre propria sa viață și cultură, care au modelat această înțelegere a lucrurilor.

 

Punând accent pe simplitate, cartea face atât de mult sens și evidențiază modul în care am complicat lucrurile și am creat o lume individualizată atunci când marele nostru avantaj ca specie a fost capacitatea noastră de a lucra de fapt... împreună.

carte leadership
 

4. Thrive - Arianna Huffington

 

Cum se măsoară succesul? Cât crezi că trebuie să sacrifici pentru a obține o promovare? Te simți mereu grăbit și în urmă? Simți că trebuie să fii mereu conectat la dispozitivele tale pentru a nu rata nimic important? Arianna Huffington - cofondatoare și redactor-șef al uneia dintre companiile media cu cea mai rapidă creștere din lume - a plecat într-o călătorie pentru a redefini succesul după ce s-a prăbușit din cauza epuizării și a lipsei de somn. Bazându-se pe sfatul cercetătorilor medicali, al liderilor spirituali, al neurologilor, al filosofilor antici și al mamei sale inspiratoare, Arianna și-a propus să creeze o nouă măsură pentru succes.

 

Rezultatul este cartea Thrive, un strigăt pentru o a treia valoare a succesului - dincolo de bani și putere - care pune accentul pe bunăstarea fizică și emoțională, înțelepciunea, mirarea și dăruirea ca adevărați indicatori ai unei vieți bine trăite. Salvându-ne din lumea noastră hiperconectată 24/7, care ne oferă în continuu informații, dar ne înfometează de înțelepciune, Thrive prezintă un plan transformator pentru reîncărcarea corpurilor noastre și recuperarea a ceea ce contează cu adevărat.

 

Arianna ne îndeamnă să intrăm în contact cu natura noastră autentică pentru a reuși să ne trăim viața conform propriilor reguli. De la importanța pe care o reprezintă un somn odihnitor, până la necesitatea de a ne asculta vocea interioară, în scopul găsirii unor modalități de a face față situațiilor critice de zi cu zi, această carte deschide calea, fiecăruia dintre noi, de a ne transforma viața conform dorințelor noastre profunde.

 

Arianna Huffington este co-fondatoare, președinte și redactor-șef al Huffington Post Media Group și autoară a cincisprezece cărți. În mai 2005, ea a lansat The Huffington Post, un site de știri și bloguri care a devenit rapid unul dintre cele mai citite, legate și frecvent citate mass-media de pe Internet. În 2012, site-ul a câștigat un Premiu Pulitzer pentru reportaje naționale.

carte leadership

5. Measure What Matters - John Doerr

 

În multe companii se măsoară tot felul de indicatori de performanță, așa numiții indicatori “KPI” pe baza cărora se poate acționa pentru a îmbunătăți rezultatele. OKR-urile descrise de Doerr corectează problemele de măsurare a performanței și de focus. OKR-urile sunt de fapt un adevărat sistem de management care are impact asupra întregii companii și a culturii sale organizaționale. 

 

Promovează transparența, alinierea echipelor la obiectivele strategice, monitorizarea continuă a performanței, colaborarea, focusul pe ceea ce este cu adevărat important, feedback-ul, dezvoltarea ambițioasă a companiei și organizarea necesară pentru a atinge rezultate importante. 

John Doerr definește în cartea sa OKR-urile astfel: “O metodologie de management care ne ajută să verificăm dacă întreaga companie își concentrează eforturile asupra acelorași obiective importante.”

 

OKR vine de la Objectives and Key Results (Obiective și Rezultate Cheie). Seamănă foarte mult cu obiectivele SMART și cu KPI-urile aferente lor. OKR-urile sunt folosite cu succes de companii precum Intel, Dropbox, LinkedIn, Oracle, Slack, Spotify, Twitter, Adobe sau Youtube.

carte leadership

 

Categorie:

,