Lămpi de birou potrivite pentru biroul de acasă și din companie

17.09.2021

Oamenii din ziua de azi petrec destul de mult timp la biroul lor, indiferent dacă lucrează de acasă sau într-o companie. O lampă de birou adecvată devine astfel un partener de încredere pentru cei care stau ore întregi în fața computerului. Cumpărarea unei lămpi de birou poate fi o sarcină ușoară și cu rezultatul dorit, dacă lampa este aleasă corect.

 

lampa de birou

Lămpile de birou sunt special proiectate pentru a oferi o iluminare adecvată și lumină focalizată pentru diferite sarcini. În plus, condițiile de iluminare necorespunzătoare nu numai că vă pot îngreuna productivitatea, ci pot afecta vederea.

 

Tocmai de aceea, găsirea celei mai bune lămpi de birou care nu solicită ochii din cauza luminii puternice, poate fi provocatoare. Mai ales dacă îți dorești o lampă modernă, cu mai multe opțiuni, cu siguranță nu este o sarcină simplă.

 

Trebuie să luați în considerare tipul, dimensiunea, stilul și caracteristicile potrivite care vă vor ajuta să vă satisfaceți nevoile din spațiul de lucru sau de acasă. În ceea ce privește designul interior, o lampă de birou poate fi utilizată pentru iluminarea ambientală sau iluminarea de accent în compoziția unei camere.

 

Așadar, în cele ce urmează îți vom spune care sunt caracteristicile unei lămpi de birou eficiente și care sunt criteriile de care este bine să ții cont în alegerea ei:

 

5 sfaturi pentru a alege lampa de birou ideală

 

1. Alege lumină de calitate

 

Tipul potrivit de bec te poate ajuta să luminezi corespunzător zona de lucru și să te concentrezi asupra muncii fără să-ți fie afectați ochii. Becurile cu LED și halogen oferă o lumină puternică și clară, dar becurile cu halogen se pot încălzi foarte tare la atingere. 

 

Becurile fluorescente (CFL) oferă o lumină cu contrast ridicat, care seamănă mult cu lumina naturală. Totuși, pentru că utilizează vapori de mercur, ceea ce nu este benefic pentru sănătate, aceste becuri nu sunt o opțiune bună.

 

lampi birou

Becurile cu incandescență au o calitate bună a culorii și se știe că oferă un nivel uniform de lumină. Cu toate acestea, unul dintre cele mai mari dezavantaje ale lămpilor cu incandescență este că durata de viață este relativ scurtă, deoarece acestea oferă de obicei lumină doar până la 1000 de ore.

 

Așadar, lămpile de birou cu LED sunt o opțiune versatilă și eficientă din punct de vedere energetic. În momentul alegerii, acordă atenție acestor două caracteristici: CRI și Temperatura culorii.

 

Indicele de redare a culorilor (CRI) măsoară modul în care arată culorile sub o anumită sursă de lumină. Această evaluare este deosebit de importantă pentru lămpile de birou, unde capacitatea de a vedea contrastul în timp ce citești și lucrezi este esențială. Caută LED-uri cu rating CRI ridicat între 85 și 100.

Temperatura culorii este o măsură standard a aspectului unei lumini, denumită adesea aspectul „cald” sau „rece” al unei lumini. Lămpile de birou cu LED în intervalul de temperatură a culorilor de la 2700K la 4500K oferă în general o lumină clară și plăcută de lucru.

 

2. Caută o lampă care se poate regla

 

Un alt criteriu de care trebuie să ții cont și care te ajută să cumperi o lampă de birou este modul în care aceasta poate fi reglată. Lămpile de birou reglabile îți permit să stabilești corespunzător amplasarea fasciculului pentru sarcini specifice și pentru a reduce la minimum strălucirea. Există diferite puncte posibile de articulare, inclusiv capete pivotante, brațe oscilante etc.

 

3. Alege o lampă de birou cu dimensiunea potrivită

 

Nu există o regulă specifică pentru acest lucru, dar există un sfat general pe care este bine să îl urmezi. O lampă de birou trebuie să fie proporțională cu biroul sau spațiul de lucru - dacă ai un birou mare, este necesară bineînțeles o lampă cu o dimensiune generoasă. Dacă ai un birou mic, o lampă de mici dimensiuni, care nu ocupă mult spațiu pe birou, ar fi potrivită.

 

lampi birou

Un bun truc în a face o alegere potrivită este să măsori înălțimea monitorului pentru computer sau laptop și adaptează înălțimea lămpii. Pentru birourile mici, alege lămpi de perete, lămpi cu sistem de prindere tip clips sau lămpi cu baze mici pentru a păstra spațiul prețios de pe birou. Pentru birourile mari, poți lua în considerare o lampă cu o acoperire suplimentară (cum ar fi o lampă cu braț oscilant) sau utilizează surse de lumină suplimentare în cameră pentru a asigura acoperirea completă a desktopului.

 

Ca regulă generală, sursa de lumină ar trebui să fie poziționată mai sus decât capul, dar în afara zonei ochilor; nu ar trebui niciodată să fie în linie directă cu privirea. De asemenea, dacă este pozitionată prea jos, este posibil să nu ofere suficientă acoperire pentru zona de lucru sau lumina poate deveni prea difuză.

 

4. Găsește cea mai bună amplasare a lămpii de birou

 

Lampa trebuie așezată astfel încât umbrele să nu se strecoare pe birou în timp ce lucrezi. Dacă ești dreptaci, aceasta înseamnă că trebuie să plasezi sursa de lumină pe partea stângă a biroului și viceversa.

 

Pentru lămpile reglabile, asigură-te că brațul este suficient de lung și suficient de flexibil pentru a plasa lumina acolo unde ai mai multă nevoie și pentru a o îndepărta ușor atunci când nu ai nevoie de ea. Atunci când lucrezi la computer, lămpile de birou ar trebui să lumineze biroul și tastatura fără a provoca strălucirea ecranului.

 

lampa birou

 

5. Ia în considerare caracteristici suplimentare

 

Aprinderea și stingerea lămpii de birou ar trebui să fie ușoară. Opțiunile bune de pornire-oprire includ lanțuri de tracțiune, comutatoare de bază și lămpi cu sistem de funcționare tactilă.

 

De asemenea, există lămpi de birou care pe lângă scopul principal de iluminarea a spațiului de lucru vin cu o serie de alte caracteristici, precum:

 

  • Lentilă de mărire. Aceste lămpi de birou au o lentilă de mărire iluminată, astfel încât să poți privi și să vezi detaliile mici mult mai bine. Sunt de mare folos dacă lucrezi pentru o perioadă îndelungată, deoarece reduc oboseala oculară. Este o caracteristică ideală pentru profesioniști din arhitectură, brodat manual sau persoanele cu hobby-uri ce țin de munca manuală.
  • Compartimente pentru organizator. O lampă de birou poate maximiza și organiza mai bine un spațiu de lucru mic, având compartimente separate pentru agrafe de birou, pixuri, creioane și alte obiecte de birotică.
  • Afișaj digital. Unele lămpi de birou vin cu indicatori de timp, cum ar fi ora, data, temperatura. Este un detaliu util mai ales dacă biroul este mic și nu aveți spațiu potrivit pentru un ceas, termometru sau calendar.
  • Stație de încărcare. Trăim într-o epocă a internetului lucrurilor. Unele lămpi de birou au o bază de încărcare construită în baza sa, astfel încât să puteți încărca smartphone-ul, tableta sau orice alt dispozitiv în timp ce lucrați.

 

Dacă vă interesează mai mult aspectul designului interior, lămpile de birou pot fi folosite pentru iluminarea de accent sau pentru iluminarea ambientală în compoziția unei camere, iar în acest sens există lămpi cu design modern, unic.

 

Categorie:

,

Taguri:

,