Kit de Supraviețuire în Sezonul Conferințelor de Business: 9 lucruri de care ai nevoie

16.04.2018

Nu mai este cazul să vorbim despre Winter is coming ca în celebrul Game of Thrones - este sezonul evenimentelor de business trecute deja de ceva timp în calendare. Pe lângă schimbările și noutățile pe care le aduc în program, în modul de lucru - temporar, într-adevăr - și în percepția noastră asupra domeniilor pe care le abordează, conferințele cer un pachet special de “supraviețuire”. Pentru ca zilele petrecute printre sesiuni de prezentări, networking și task-uri zilnice să fie și plăcute dar și productive, îți propunem un kit de conferințe cu tot ce-ți trebuie pentru a simplifica lucrurile.

Cafea, ceai - multe cești de energie

Pare evident, dar nu degeaba începem cu dozele de energie care îți susțin puterea de concentrare și interesul pentru prezentările și workshop-urile - care fie îți ocupă toată ziua, fie taie din programul normal de lucru. Începe-ți ziua liniștit, planifică întâlnirile importante din timpul evenimentelor, panel-urile la care vrei să asiști și workshop-urile în care vrei să te implici în timp ce te bucuri de o cafea sau un ceai.

Nu uita că dacă mergi alături de echipa ta la conferințe, ideea de a vă împărți pe teme sau interese așa încât să participați la tot ce vreți fără să vă epuizați cu totul este binevenită.

 

Total la îndemână: mapa de conferință

O mapă multifuncțională în care să-ți organizezi toate documentele, notițele și cărțile de vizită pe care le primești la astfel de evenimente poate părea o soluție mai tradițională și oldschool, însă funcționează de fiecare dată. Chiar dacă nu folosești o astfel de mapă zilnic, în zilele aglomerate de conferințe te vei bucura să ai totul la îndemână și să nu simți că pierzi șirul informațiilor și al materialelor.

 

Networking de la “Salut” la “Îți las cartea mea de vizită”

Conferințele sunt ocazii perfecte pentru a crea legături și parteneriate noi, așa că nu poți uita cărțile de vizită. Ca să te organizezi și mai bine și să ai grijă de imaginea ta în întregime atunci când îți cunoști viitorii colaboratori, ia mai multe cărți de vizită într-un suport elegant, clasic. Vei putea înlocui cărțile tale, treptat, cu cele ale noilor tăi parteneri.

Organizatorul gândurilor tale - agenda multifuncțională

Nu ține planurile doar în capul tău - așază-le în scris într-o agendă complexă și completă. Luatul de notițe specific conferințelor, calendarul ultra-necesar și spațiile dedicate instrumentelor de scris, cărților de vizită, flyerelor ș.a.m.d. transformă clasica agendă într-un mic birou portabil.

 

Prietenul celor care uită ușor - pixul

Nu se face primăvară cu o floare și, tot așa, nu se fac planuri în agendă fără un pix de încredere. Clasicul pix cu pastă este recomandarea pentru kitul de conferință pentru că nu te dezamăgește în momente în care te grăbești. Stiloul elegant e cu un nivel mai sus, însă în aglomerația prezentărilor îl poți pierde, poți uita să pui capacul și graba de-a nota ceva ar fi frânată de cerneala uscată. Mergi pe o variantă simplă și versatilă, la sigur.

Biroul portabil - geanta de laptop

Geanta de laptop în sezonul conferințelor este, la fel ca mapa pentru documente, un mic birou pe care-l poți plimba după tine. Investește într-o geantă bine compartimentată în care să poți lua și laptopul și celelalte gadget-uri în siguranță, dar și documentele - fără să le șifonezi sau să le rătăcești.

 

Un gadget la purtător - tableta

Cu siguranță pentru task-urile majore pe care trebuie și poți să le rezolvi în timpul conferințelor vei avea nevoie de un laptop, însă micile urgențe pot fi reglate pe o tabletă. Poți răspunde la e-mail-uri rapid direct de pe un gadget fiabil și astfel vei adăuga câteva puncte în plus și la imaginea ta profesională.

 

Răspunde la toate întrebările discret - casca bluetooth

O cască bluetooth discretă nu va ieși în evidență în aceste zile aglomerate, dându-ți libertatea să sari de la networking la rezolvarea problemelor de la birou într-un timp scurt. Până la urmă, tot ce iei cu tine în kitul de conferințe trebuie să facă legătura între muncă și noutățile din industria ta mai ușoară și mai simplu de gestionat.

Cafea pentru gadget-urile tale - bateria externă

Când îți pregătești pachetul pentru mini-deplasările la conferințe, nu uita de energia portabilă obligatorie, adică bateria externă. Telefonul tău și tableta, suprasolicitate în zilele respective, îți vor mulțumi pentru reîncărcările constante, iar tu nu vei pierde legătura cu colegii și task-urile care “ard” la birou. În plus, multe conferințe vin la pachet cu aplicații dedicate evenimentului și mult social media networking, așa că bateria îți va veni în ajutor în multe rânduri.

 

Te simți pregătit pentru sezonul conferințelor? Spor la dezvoltare personală!

Categorie:

,

Taguri:

kit conferinte ,