Idei de organizare pe care toata lumea ar trebui sa le stie

04.11.2014

Abilitatile de organizare pot fi extrem de utile in crearea si mentinerea unui ritm de viata productiv si lipsit de stres. Multi dintre noi avem aceste abilitati, insa nu le folosim, le lasam sa “rugineasca”. Dar doar pentru ca le avem nu inseamna ca si stim cum sa le folosim. Degeaba ai un lucru daca nu stii sa uzezi de el. E inutil, nu te ajuta cu nimic. Capacitatea de a organiza este la fel, daca nu te-a invatat nimeni niciodata despre ea atunci cum sa stii sa o folosesti?

O prima idee ar fi una atat de simpla incat o sa te intrebi cum de nu te-ai gandit tu la ea. Grupeaza obiectele similare impreuna. Idee geniala asa-i? In cazul biroului tau, sunt o sumedenie de obiecte care te pot ajuta in aceasta privinta, tavi pentru documente, suporturi pentru instrumente de scris, suporturi pentru reviste si multe altele. Incearca sa iti organizezi bunurile in functie de scopul lor, astfel iti va fi mai usor sa le accesezi. Acest plan nu se aplica doar biroului tau, poti sa aplici aceleasi principii si acasa.

color-ideas-for-office-tile

 

Gandeste-te cand erai copil si la gradinita fiecare jucaria avea locul ei, creioanele aveau locul lor, blocurile de construit la fel si stiai mereu unde sa le gasesti. Din pacate nu mai aplicam acelasi principiu si acum, ca adulti, punem totul cel mai apropiat loc de noi si dupa ne plangem ca nu il mai gasim. Da fiecarui lucru o casa. Casa pixurilor este suportul pentru pixuri, nu fiecare colt de birou pe unde treci. Intreba-te de fiecare data cand pui un lucru undeva, de ce il pui acolo? Este aproape de locul in care o sa ai nevoie de el? O sa il poti observa usor? Asigura-te ca ai intotdeauna un motiv intemeiat pentru a pune un obiect intr-un loc anume

In fiecare zi folosim o groaza de obiecte pentru toate sarcinile si treburile pe care le avem, insa nu totul in aceeasi masura. Folosim 20% din lucrurile noastre 80% din timp si invers. Asta inseamna ca unele lucruri au prioritate, asa ca alege-ti obiectele favorite. Alege care din obiectele din biroul tau sunt favorite, iti plac, iti sunt utile etc si in functie de asta poti sa cureti din cele pe care nu le folosesti si care doar ocupa spatiu.

O ultima idee ar fi una mai neplacuta pentru unii oameni, lasa loc pentru mai mult. Nu iti inchipui ca sistemul de organziare pe care il ai e terminat, finalizat si poate fi folosit la nesfarsit. Dupa cum o sa ti se modifice programul, tipul de activitati pe care le desfasori, modul tau de organizare se va schimba si daca nu esti pregatit pentru asta e posibil ca totul sa se naruiasca in jurul tau.

Aplica aceste idei la birou, acasa sau unde doresti tu, cu siguranta o sa te ajute sa faci lumea ce te inconjoara cat mai accesibila tie.

 

Categorie:

Lectii de organizare ,

Taguri:

organizare ,