Fișa postului vs. anunțul de job - cum navighezi în carieră printre discrepanțe între așteptări și realitate

21.06.2019

Haideți să recunoaștem, toți visăm la jobul de vis. La fel cum visam când eram copii, la prințul sau prințesa din povești, cu care urma să ne căsătorim și să avem cei mai adorabili copii, până la adânci bătrâneți, nu-i așa? Ce nu ne-au spus niciodată poveștile este faptul că nu e de ajuns să întâlnești marea iubire, ci este nevoie să construiești, zi de zi, acea relație pentru a împărtăși dragostea pe termen lung. Și așa cum la o primă întâlnire de dragoste, te întrebi ”Este oare el/ea cel/cea pe care îl/o caut?” la fel te vei întreba și după ce vei citi fișa postului, dacă acela este jobul la care visezi.

 

Acum, lăsând deoparte analogia cu marea dragoste și poveștile cu prinți și prințese, pentru că suntem convinși că ai înțeles ideea, același lucru este valabil, într-o anumită măsură bineînțeles, și în cazul jobului de vis. De ambele părți, și de cea a candidatului care caută jobul potrivit și de cea a angajatorului care caută angajatul anului, pot exista discrepanțe între așteptări și realitate. Tocmai de aceea, în primul rând, între anunțul de angajare și fișa postului nu ar trebui să existe diferențe pentru că altfel rezultatul final va fi unul sortit eșecului.

 

 

De ce este importantă fișa postului?

 

Fără să intrăm în definiții abstracte, vrem doar să-ți spunem că orice angajator are obligația, conform legislației în vigoare, să realizeze o fișă a postului pentru fiecare nou angajat. Practic, împreună cu regulamentul de ordine internă, fișa postului este unul dintre documentele de formalizare a structurii organizatorice a unei companii, anexat adesea contractului individual de muncă. Deși este o anexă a contractului de muncă așa cum spuneam, fișa postului reprezintă o probă în instanță, în cazul în care conținutul acesteia nu e respectat sau dacă apar conflicte ori neînțelegeri între cele două părți, angajator și angajat.

 

De asemenea, fișa postului este importantă pentru noul angajat pentru a înțelege care îi sunt îndatoririle la noul loc de muncă. Este practic un ghid în care angajatului i se oferă o descriere detaliată a postului, a responsabilităților pe care trebuie să și le asume la nivelul organizației.

Având în față fișa postului, angajatul va ști încă din prima zi tot ce presupune poziția sa în companie, își va cunoaște responsabilitățile, sarcinile și programul de lucru. Pentru companie, aceasta mai poate reprezenta punctul de plecare în evaluarea corectă a performanțelor și totodată poate asigura condițiile de promovare și formare profesională a viitorului angajat.

Astfel, printre elementele obligatorii pe care trebuie să le conțină fișa postului ar trebui să regăsești:

- denumirea oficială a postului;

- locul pe care îl vei ocupa în organigrama companiei;

- cerințele profesionale ale postului;

- definirea responsabilităților;

- persoanele către care raportezi și persoanele care îți sunt subordonate (dacă vei avea un post de conducere);

- indicatorii de performanță.

 

 

Dincolo de fișa postului, 5 strategii pentru a fi tu omul potrivit pentru companie

 

Teoretic, procesul de interviu ar trebui să vizeze găsirea unei potriviri reale între ceea ce este menționat în fișa postului și candidat. În realitate însă, dacă anunțul de job nu este explicit, dacă sunt omise anumite aspecte ce țin de cerințele jobului sau companie, dacă la interviu nu sunt discutate clar condițiile de lucru, vor apărea probleme în procesul de recrutare și interviul nu se va solda cu succes.

 

Noi credem în transparență și în a spune lucrurilor pe nume, așa că vrem să-ți oferim 5 lucruri de care este bine să ții cont la interviul de angajare pentru a dovedi că ești un candidat eligibil pentru jobul pe care ți-l dorești:

 

1. Fii transparent. Organizațiile inteligente se folosesc de interviu pentru a arăta că pot fi transparente și implicit se așteaptă la aceleași condiții și de la angajați. Aceasta este o oportunitate de a seta tonul în relația pe care o veți avea pe viitor, un prim pas în a modela comportamentul potrivit. Succesul va fi de partea amândorura dacă angajatorul expune concret sarcinile și responsabilitățile, ce poate oferi compania ca salariu și bonificații, care sunt condițiile de lucru, iar candidatul spune clar și cinstit care sunt calitățile și ce știe practic să facă. Așa că fii atent la ce ți se prezintă și oferă cu sinceritate informațiile corecte despre tine.

 

2. Pune întrebări. Înainte de a merge la un interviu de angajare, informează-te despre compania unde îți dorești un job și citește foarte bine anunțul de angajare pentru a-ți formula în avans întrebările potrivite. Nu trebuie să te sfiești să pui întrebări despre tot ceea ce conține fișa postului, de la programul de lucru, ținuta de birou, până la salariu și bonificații. Este foarte important să aveți un dialog sincer și să afli cât mai multe răspunsuri de la bun început pentru a putea lua o decizie corectă.

 

 

 

 

3. Bazează-te pe intuiție. Dacă de la primul interviu simți că nu te potrivești cu compania, cu managerul direct, probabil că ai dreptate. Nu trebuie să accepți un job cu care simți că nu rezonezi deoarece acest lucru te va salva de timp pierdut și stres în tot ce înseamnă procesul angajării și de ce să nu recunoaștem nu te va salva de o plecare prematură oricum. Costurile unei greșeli de angajare sunt surprinzător de semnificative, de ambele părți.

 

4. Nu-ți fie teamă de greșeli. Una dintre marile probleme ale candidaților este aceea de a pune presiune pe ei să nu comită greșeli la interviul de angajare, fie legate de modul în care vorbesc, fie despre lucrurile tehnice cunoscute. Tocmai pentru a găsi jobul care ți se potrivește, trebuie să fii autentic, să fii sincer cu ceea ce știi, cu cine ești, să ai încredere că dacă jobul este pentru tine, atuurile tale sunt cele care înclină balanța în favoarea ta.

 

5. Discută despre lucrurile pozitive. Odată ce ați dat cărțile pe față, ați explicat fiecare ce vă doriți unul de la celălalt și ce puteți oferi, mutați discuția într-un registru pozitiv. De exemplu, dacă angajatorul vorbește despre ceea ce le place cel mai mult angajaților care lucrează în compania lui, tu poți discuta de hobby-urile tale. Acest lucru arată un interes real pentru candidat în tot ce înseamnă el ca individ, nu doar ca resursă de muncă.

 

Acum, odată ce ai stabilit că atribuțiile din fișa postului ți se potrivesc, trebuie să recunoaștem că jobul ideal nu are cum să existe în același timp cu frustrările generate de stilul de viață artificial pe care îl trăiești. Să te identifici cu rolul pe care ți-l dorești în companie și cu ce scrie pe cartea ta de vizită trebuie să plece de la o stare de mulțumire de sine, de la faptul că ceea ce faci îți place, ți se potrivește, te reprezintă, îți permite să fii alături de familie, de oamenii dragi, îți permite să te bucuri de viață în definitiv. Așadar, alege cu înțelepciune pentru ca realitatea să nu-ți umbrească așteptările!

Categorie:

,

Taguri:

,