Cum sa iti organizezi biroul in 2015

08.01.2015

Ca sa incepem anul cu dreptul, trebuie sa renuntam la obiceiurile proaste adunate in anii anteriori si sa adoptam un nou mod de organizare pentru birou. Pentru acest lucru ne pot fi de folos mai multe produse pentru organizarea biroului. Mereu prinsi cu munca ajungem sa nu mai fim atenti la toate obiectele ce ajung pe biroul nostru si in scurt timp suntem aglomerati si inconjurati de lucruri nefolositoare. Devine mai rau cand ne obisnuim cu dezordinea si nu facem nimic ca sa o combatem.

Mai jos gasesti cateva sfaturi care te pot ajuta sa ai un birou organizat si curat nu doar acum, dar pe tot parcursul anului:

organizare birou

  • in primul rand curata biroul de toate lucrurile nefolositoare. Uita-te in jur si gandeste-te ce nu ai folosit o vreme, ce nu folosesti mereu. Ia in vedere tot, echipamente, mobila, documente, hartii, decoratii, etc, pentru documentele mai sensibile foloseste un distrugator de documente.

  • aduna toate obiectele care nu sunt la locul lor si distribuie-le corespunzator.

  • stabileste zone de munca - biroul tau probabil nu consta doar intr-o masa de lucru; pe langa aceasta mai ai dulapuri, pline cu dosare, un spatiu pentru imprimanta, calculator sau alte masini de birou. Pastreaza pe cat posibil obiectele din aceste zone la locul lor.

  • cel mai usor este sa iti plasezi obiectele cele mai folositoare cat mai aproape. Cu cat sunt mai aproape cu atat iti va fi si mai usor sa le pui la loc.

  • eticheteaza lucruri din jurul tau, dulapuri, sertare, dosare - poti folosi pentru acest lucru etichete autoadezive, o sa iti aminteasca unde trebuie sa pui fiecare lucru si o sa ii ajute si pe ceilalti membri ai biroului tau sa gaseasca lucruri in spatiul de munca.

  • creeaza-ti un sistem de organizare simplu de folosit pentru cele mai comune activitati, daca lucrezi des cu hartii foloseste un caiet mecanic sau un dosar pentru a ramane mereu organizat. In functie de profilul jobului tau poti sa te folosesti de mai multe produse de papetarie ca sa iti usurezi munca si sa ramai eficient.

Speram ca aceste sfaturi te vor ajuta sa ramai organizat pe tot parcursul anului si nu numai. Pe Austral.ro gasesti tot ce ai nevoie in materie de birotica si papetarie ca sa iti organizezi biroul si munca.