Cum sa iti alegi corect geanta pentru laptop?

15.02.2018

Unul dintre cele mai importante accesorii pentru laptopul tau este chiar geanta sau rucsacul dedicat lui pentru ca nu numai ca protejeaza device-ul, dar te ajuta si sa “anexezi” alte accesorii sau documente pe langa el. In plus, o geanta potrivita poate fi si o declaratie de adaptare a stilului business cu moda.

Inainte de a cumpara geanta pentru laptop, ar fi bine sa iei in considerare cateva lucruri:

  • Vei folosi laptopul doar in interes de serviciu sau il vei utiliza si in scop personal?
  • Calatoresti mult? Avion sau masina?
  • E nevoie si de accesorii in geanta (harduri, stick-uri, mouse, casti etc.)?

In plus, sunt si cerintele practice: sa fie usor de purtat, sa reziste la “torturile zilnice”, sa fie fiabil, sa nu fie prea scump.

Uite ce te sfatuim noi:

Marimea

Chiar daca pare evident, geanta trebuie să se potrivească laptopului. Cunoaște dimensiunile laptopului, dacă nu îl ai cu tine când cumperi. Diferitele genti de laptop sunt uneori concepute pentru diferite branduri și stiluri de calculatoare, iar ceea ce se potrivește, de exemplu, unui MacBook va fi probabil prea mic pentru un laptop Windows.

 Nu vei dori să cumperi o geantă care să se potrivească dimensiunilor laptop-ului tau, dar care necesita ceva timp pentru a împinge laptopul înăuntru. În același timp, nu vrei să ai o geanta de laptop care să aibă prea mult spațiu suplimentar pentru ca laptopul să se deplaseze.

Extra-spatiu

Este esențial ca geanta să aibă buzunare și compartimente separate pentru alte accesorii, cum ar fi USB, notebook-uri, cabluri, baterii, mouse-uri etc. Acest lucru iti va proteja laptopul de lovituri și zgârieturi, iar celelalte obiecte nu vor fi scoase de laptop.

Pentru călătorii frecvente, sunt modele dedicate de genti cu roți pentru a ușura purtarea prin aeroporturi și zone aglomerate. Acestea au, de asemenea, compartimente suplimentare pentru bagaje, o opțiune perfectă pentru călătorii de afaceri.

Calitate

  • Materialul durabil este o necesitate.  Si pentru ca laptopul il folosesti în fiecare zi, aminteste-ti că geanta este acolo pentru a-ti proteja calculatorul. Asigura-te că țesătura este atât ușoară, cât și durabilă.
  • Fermoarele de calitate sunt esențiale pentru păstrarea laptopului încuiat în siguranță în geantă. Vrei să dureze ani de zile, deoarece un fermoar rupt va considera întreagă geanta inutilă.
  • Curelele reglabile te pot ajuta să personalizezi designul pentru a se potrivi mai bine corpului și pentru a păstra geanta cât mai ergonomic posibil atunci când îl transporți, mai ales in metrou sau autobuz.
  • Căptușeala impermeabilă este esențială pentru a te asigura că laptopul rămâne în siguranță în orice condiții meteorologice. Nu vrei să ajungi cu un laptop umed după ce te plimbi putin prin ploaie.

Sfaturi de achizitie online:

Pentru ca este o achiziție majoră, verifica nu numai recenziile despre produse și informațiile de pe site, ci și despre reputația și garanția comerciantului online. Cercetarea pe mai multe site-uri este utila si pentru comparatia de preturi, dar si pentru ca fotografiile pot varia si poti vedea gentile din unghiuri diferite.

Firește, fiind vorba de o achiziție importanta, cautarile online și apoi inspectarea acesteia în mod individual pentru criteriile de mai sus veti decide mai usor ce geanta este potrivita pentru tine.

Categorie:

,