Cum îți cureți laptopul?

16.03.2018

Când a fost ultima dată când ți-ai curățat laptopul? Da, recunoaștem, nici noi  nu finalizam foarte des acest “task”. Însă, dacă tot e primăvară, ar trebui să ne mobilizăm puțin, pentru că întreținerea laptopului ne scapă nu doar de murdăria și praful acumulat, ci ajută laptopul să funcționeze în parametrii de performanta setati de fiecare producător.

 

De ce avem nevoie?

  •       Lavetă sau cârpă fără scame, asemănătoare cu cea folosită pentru curățarea ochelarilor.

Sau puteți încerca servețele de curățare dedicate:

Atentie! Nu utilizați prosoape de hârtie sau cârpe din diverse țsături abrazive.

  • Alcool izopropilic, disponibil și în farmacii. Deoarece se evaporă rapid și nu lasă un reziduu, alcoolul izopropilic este sigur pentru utilizarea pe echipamentele electronice și pe ecranele LCD.

Atentie: nu utilizați amoniac, apă de la robinet, apă minerală și produse de curățat ferestrele de uz casnic.

 

  • Spray de înlăturare praf

Înainte însă de orice utilizare studiați cu atenție manualul producătorului laptopului și citiți informațiile referitoare la modalitățile recomandate pentru curățarea laptopurilor.

Cum procedăm?

Asigurați-vă că laptopul este oprit și deconectat și scoateți bateria.

  1. Faceți o soluție de curățare:  utilizând apa și alcoolul izopropilic. Sau utilizati direct spray-ul dedicat: laveta cu soluția de curățare - trebuie să fie ușor umezită, nu foarte umedă. De asemenea, niciodată nu pulverizați nimic direct pe computer; lichidul trebuie să fie mai întâi pe laveta.

  2. Curățați carcasa laptopului

Utilizați cârpa umedă pentru a șterge exteriorul laptopului. Acest lucru vă va ajuta să îl faceți să arate ca nou. Apoi deschideți capacul și ștergeți zonele din jurul tastaturii.

      3. Curățați ecranul LCD

Curățați ecranul cu aceeași lavetă sau cu una nouă umezită dacă prima este prea murdara (din nou, nu pulverizați nicio soluție direct pe ecran). Folosiți mișcări circulare blânde sau ștergeți ecranul de la stânga la dreapta, de sus în jos.

Pentru ecran, recomandăm și produse dedicate cum ar fi: spray de curățare multimedia:

      4.Curățați tastatura și touchpad-ul

Aici spray cu pulverizator se va dovedi foate util in zonele greu de pătruns: printre taste.

Dacă aveți o tastatură foarte murdară (de exemplu, datorită băuturilor vărsate), puteți, de asemenea, să eliminați tastele individuale și să le ștergeți cu un tampon de bumbac înmuiat în soluția de curățare. Asigurați-vă că verificați manualul laptopului pentru a vă asigura că tastele pot fi îndepărtate pentru curățare și, bineînțeles, puneți-le înapoi în direcția corectă.

      5. Curățați porturile și orificiile de răcire

Pentru a curăța porturile și orificiile de răcire aveti nevoie de mai multa atentie; folositi spray-ul pulverizand dintr-un unghi, astfel încât resturile să fie suflate de la computer, mai degrabă decât în ​​el.

De asemenea, aveți grijă atunci când pulverizați ventilatoarele, deoarece dacă pulverizați prea mult lichid poate să intre în lamele ventilatorului. Pentru a împiedica ventilatoarele să se rotească în timp ce suflați aerul (care poate deteriora ventilatoarele), așezați un tampon de bumbac sau o scobitoare între lamele ventilatorului pentru a le ține pe loc.

Ultimul sfat, dar nu cel din urmă

Asigurați-vă că laptopul este complet uscat înainte de a-l porni.

Felicitări! Misiune îndeplinită.

Categorie:

,