Cum alegi servieta de birou?

11.10.2017

In timp ce despre importanta tinutei office si despre cum sa asortam hainele s-au realizat zeci de articole bine documentate, despre servietele office - accesoriu indispensabil unui om de afaceri -  insa, au fost mai putine discutii de-a lungul timpului. Dar cand toti sunt imbracati la costume “intunecate” si camasi albe, micile detalii pot crea o mare diferenta. Asadar, servieta, pe langa faptul ca are rolul ei utilitar, trebuie sa indeplineasca o serie de functii estetice, completand imaginea de manager, antreprenor sau doar aspirant la aceste pozitii.

 Dar, dintr-o varietate de modele, culori, branduri, care sunt criteriile pe care trebuie sa le avem in vedere atunci cand decidem sa cumparam o servieta de tip business?

1. Profesia

Intai de toate, alege servieta in functie de nevoile jobului tau. Daca esti avocat, cu siguranta vei avea nevoie de o geanta compartimentata, mare, pentru a aseza in ordine zecile de documente transportate zilnic in Sali de tribunal sau birouri. In schimb, daca job-ul tau iti solicita multe calatorii, o geanta trebuie sa indeplineasca si rolul de bagaj de mana in care sa-ti transporti pe langa documentele necesare desfasurarii activitatii profesionale cat si lucrurile personale de care ai nevoie.

 

2. Calitatea materialului folosit

Servietele office sunt realizate de obicei din piele. Ele trebuie sa aiba o durata lunga de viata si sa arate impecabil chiar si dupa 5-7 ani de utilizare. Calitatea pielii se observa in timp. Pielea naturala este rezistenta, flexibila si are un miros specific, aspru. In plus, exista si tipuri de piele impermeabile.

3. Materialele accesoriilor servietei

Încuietorile, mânerul, fitingurile pentru curele de umăr, fermoarele, cataramele și inelele metalice sunt susceptibile de a se uza cel mai repede.Verificați dacă materialele sunt de bună calitate.

4. Compartimentele

Servietele pot arata înșelător de compact și subțiri, insa, interioarele trebuie proiectate cu compartimente flexibile și spațioase pentru a stoca laptopul și alte lucruri esențiale. Totusi, principalul considerent trebuie sa fie ca tot ceea ce ai nevoie sa incapa, fara batai de cap.

TIPS: O caracteristică esențială pentru călătorii frecvenți este un compartiment care vă permite să stocați articole la care aveți nevoie de acces rapid, cum ar fi un card de bord de îmbarcare, un portofel, chei sau un telefon mobil.

5. Culoarea

Cele mai comune culori pentru serviete sunt maro si negru, utilizate si cel mai frecvent in mediul business transmitand autoritate si putere.

Bejurile si culorile deschise sunt mai potrivite tinutei casual si mediului informal, in care atmosfera e ma relaxata.

Evita gentile cu 2 culorile diferite sau care au cusaturi colorate daca lucrezi in mediul business. In schimb, daca profesia ilustreaza o latura creativa, o astfel de geanta poate fi binevenita.

Tine minte: Nu mai este necesar sa asortezi servieta cu pantofii sau cureaua.

 

Categorie:

,