Crezi că îți cunoști angajații? 6 tipologii de angajați toxici

09.05.2020

Angajații toxici. Exact. Un subiect complicat la fel ca și efectul pe care îl produc. Angajații toxici au un efect nociv asupra mediului de lucru. Angajații toxici pot strica rapid cultura companiei tale dacă nu faci nimic în legătură cu ei. Problema este cum identifici corect un angajat toxic și ce poți face pentru a lua măsurile corecte din care nimeni să nu aibă de suferit. 

Crezi că îți cunoști angajații? 6 tipologii de angajați toxici

Angajați toxici sunt de mai multe tipologii și acționează pe mai multe fronturi: îi împiedică pe alții să își poată face munca, sunt leneși sau dimpotrivă muncesc excesiv, nu sunt oameni de încredere, mint și vorbesc compania de rău, sunt permanent demotivați, sunt foarte competitivi și le saboteze succesele altora, sunt bârfitori și disipă informații false.

 

Ce înseamnă de fapt angajat toxic?

 

Așa cum menționam anterior, nu există un singur tip de angajat toxic, ci mai multe tipologii. Singura caracteristică pe care o au în comun toți angajații toxici este faptul că aspiră energia celor din jurul lor, provocând efecte negative asupra performanței și productivității la locul de muncă.

Bineînțeles că fiecare angajat are anumite trăsături de caracter, dintre care și particularități mai puțin pozitive, dar acest lucru nu înseamnă că este un angajat toxic. Specialiștii sunt de părere că există mai multe tipologii de angajați toxici, noi ne-am oprit asupra 6 tipuri.

 

Așadar iată 6 tipologii de angajați toxici și care sunt caracteristicile care îți pot spune dacă ai sau nu și tu astfel de persoane în compania ta:

 

1. Angajatul leneș

 

Angajatul leneș este clar angajatul toxic pe care nicio companie nu și-l dorește, deoarece performanța lui slabă poate fi a) contagioasă sau b) dăunătoare fluxului de muncă și, ca atare, împiedică productivitatea altora. Prin urmare, toți angajații care depind de acest angajat leneș pentru a-și face munca sunt afectați. Și, mai grav decât atât, dacă acest angajat este lider în companie, rezultatele pot fi catastrofale.

 

2. Angajatul pe care nu te poți baza

 

Angajatul pe care nu te poți baza este acel angajat care îți dă emoții de fiecare dată pentru că nu știi dacă va duce taskul la bun sfârșit. Această persoană deține o serie de trăsături negative ale personalității, cum ar fi neputința, pasivitatea, dezorganizarea și rezistența la schimbare. Este posibil ca acest tip de angajat să nu se găsească pe poziția care trebuie sau pur și simplu să nu îi placă ceea ce face - în orice caz, el reduce moralul companiei și încurcă pe toată lumea. Dacă nu vrei să-l pierzi pentru are anumite atuuri, încearcă să găsești o soluție convenabilă pentru toate părțile implicate.

 

Crezi că îți cunoști angajații? 6 tipologii de angajați toxici

3. Angajatul ”victimă”

 

La fel ca și în viața de zi cu zi, victima de la birou se plânge în permanență de ceva și consideră că totul este prea dificil și că sarcinile o depășesc. O astfel de persoană consideră că muncește infinit mai mult decât ceilalți, nu scapă nicio ocazie să se plângă de asta și crede cu tărie că ea este singura pe umerii căreia stă întreaga companie. După cum îi spune și numele, acest tip de angajat se victimizează pentru orice lucru mărunt pe care îl face sau care îl deranjează la ceilalți și atrage atenția asupra volumului său mare de muncă.

 

4. Angajatul - martir

 

Martirul biroului este angajatul care lucrează în permanență - și nu pentru că vrea sau pentru că trebuie, ci doar pentru că are nevoie de un scop în viață. Deși această persoană se plânge mereu și vorbește adesea despre presiunile muncii - nu face nimic pentru a schimba ceva. Pentru că nu-și cunoaște limitele, ajunge adesea în stadiul de burnout profesional. Angajații martiri vin la serviciu chiar și atunci când sunt bolnavi, nu își iau niciodată zile de vacanță, ceea ce pune o presiune negativă asupra celorlalți angajați.

 

5. Angajatul ”ultra” sociabil

 

Sociabilull biroului este angajatul care organizează întotdeauna momente de socializare și îi reunește pe toți, în interiorul cât și în afara biroului. Aparent nu este nimic în neregulă, până în punctul în care ajunge să îi distragă pe ceilalți angajați. De obicei, sunt acei angajați extrovertiți, care colindă mereu de la departament la departament vorbind despre planuri de weekend sau orice altceva care nu are nicio legătură cu munca. Deși au o influență foarte bună asupra oamenilor din jur, nu sunt neapărat favorabili unui mediu de muncă productiv. De asemenea, le poate lipsi concentrarea și au tendința de a face drame la locul de muncă, deoarece sunt întotdeauna implicați în diverse situații. 

 

Crezi că îți cunoști angajații? 6 tipologii de angajați toxici

6. Angajatul agresor

 

Deși se vorbește de bullying în școli și la copii, același fenomen este întâlnit și la adulți, mai ales la locul de muncă. Specialistii spun ca fenomenul poate fi prezent in orice tip de comunitate sau in orice grupuri, inclusiv la locul de muncă, deși se ascunde sub mai multe ”măști”. Acesta se manifestă sub forma intimidărilor, ironiilor, hărțuirilor, glumelor umilitoare sau agresiunilor verbale. Acest tip de angajat toxic este copilul care își hărțuia colegii și care recurge la aceeași strategie pentru a se descurca. 

 

Această persoană este întotdeauna în mijlocul bârfelor de la locul de muncă, răspândind zvonuri despre alți angajați și pornind conflicte. Sunt genul de persoane care contestă și nesocotesc politicile etice și protocoalele companiei și care, în schimb, își petrec timpul manipulând și sabotând colegii. Acest tip de angajat toxic creează un mediu de lucru total ostil pentru toată lumea și măsura cea mai sigură, chiar dacă radicală, este excluderea din echipă.

 

Atunci când depistezi astfel de angajați în compania ta ai făcut un pas uriaș, dar adevărul este că provocarea pe care o ai în față este una destul de mare. Este momentul să analizezi foarte obiectiv și imparțial fiecare membru al echipei și să ai o discuție cu fiecare. Probabil nu toată lumea este potrivită să rămână în echipa ta. Așa că e important să decizi: Care sunt oamenii pe care îi iei cu tine în această călătorie?