Ce înseamnă Politically Correctness și cum influențează o organizație

06.03.2021

În ultimii ani, se acordă mai multă atenție cuvintelor folosite. Societatea se îndreaptă către un limbaj nediscriminatoriu. Acest tip de limbaj poartă denumirea de corectitudine politică, cunoscut mai des sub denumirea Politically Correctness din limba engleză. Pe scurt, corectitudinea politică se bazează pe ideea că oamenii ar trebui să aibă grijă să nu se exprime sau să acționeze într-un fel în care ar putea să ofenseze, excludă sau marginalizeze un anumit grup de oameni dezavantajați social sau discriminați.

Ce înseamnă Politically Correctness

Cum a apărut acest lucru? De ce considerăm unele cuvinte mai etice decât altele? Cum influențează Politically Correctness viața noastră de zi cu zi? Cum influențează o organizație?

 

Citiți mai departe ce înseamnă Politically Correctness și cum poate ajuta membrii unei echipe să colaboreze mai bine, să dezvolte o relație puternică de susținere, în scopul unui bine comun.

 

Ce înseamnă Politically Correctness?

 

Definiția limbajului politic corect (abreviat în PC) este alegerea și utilizarea cuvintelor care se concentrează pe empatie, corectitudine și dreptate. Cuvinte și fraze care au fost acceptate și introduse în vocabularul nostru de zi cu zi care îmbunătățesc incluziunea indivizilor sau a grupurilor de oameni, de obicei găsite în minorități din societățile și comunitățile noastre. 

 

Limbajul nou așa numit politically correct se bazează pe ideea din spatele convingerii că expresiile și cuvintele folosite modelează realitatea noastră și astfel filosofia limbajului din spatele ei dă greutate cuvintelor.

Ce înseamnă Politically Correctness

Conceptul de Politically Correctness se referă la creșterea gradului de conștientizare, împuternicirea oamenilor de a face alegeri mai bune în privința limbajului folosit și recunoașterea impactului acestuia asupra celorlalți. Limbajul evoluează, de exemplu din punct de vedere istoric, ceea ce a fost considerat acceptabil acum poate fi perceput ca jignitor sau viceversa.

 

Scopul principal al Politically Correctness este de a minimiza discriminarea, făcând comentariile derogatorii, abuzive sau condescendente inacceptabile din punct de vedere social, indiferent de intențiile vorbitorului. Însă trebuie recunoscut faptul că acest concept este, uneori, dus la astfel de extreme în mod intenționat pentru a provoca o reacție adversă. 

 

Prin urmare, Politically Correctness înseamnă atât un comportament activ, cât și o evitare intenționată de a folosi cuvinte și expresii care ar putea transmite un sentiment de excludere și marginalizare a persoanelor care sunt considerate a fi dezavantajate social sau discriminate.

 

Diferite organizații și culturi au venit, de asemenea, cu un limbaj, politici și măsuri care sunt considerate alternative la cuvintele de modă veche sau la termenii jignitori. 

 

5 moduri de a folosi Politically Correctness la birou

 

Toate locurile de muncă sunt influențate într-o oarecare măsură, pur și simplu pentru că oamenii își aduc emoțiile personale, nevoile, ambițiile și nesiguranța în viața lor profesională. Cu toții ne dorim să avem succes, dar nu suntem întotdeauna de acord unii cu alții cu privire la ce înseamnă acest lucru sau cum ar trebui să-l realizăm. Conflictele apar atunci când aceste diferențe de personalitate și opinie devin dificil de gestionat.

Ce înseamnă Politically Correctness

Practicarea unui limbaj politically correct vă permite să promovați interesele membrilor echipei în mod corect și adecvat. A ține cont de aceste aspecte înseamnă a ajuta membrii unei echipe să se înțeleagă și să își accepte diferențele, gestionând inevitabilele dispute între angajați și aplanând conflictul la locul de muncă :

 

1. Analizează organigrama

 

Corectitudinea politică ocolește adesea structura organizațională formală. Așadar, așezați-vă și observați o vreme organigrama companiei, apoi analizații influența în organizație, mai degrabă decât funcția oamenilor.

 

Pentru a face acest lucru, puneți-vă întrebări de genul „Cine sunt adevărații influențatori?”, „Cine are autoritate, dar tinde să nu o exercite ?” „Cine este respectat?”, „Cine îi susține sau îi îndrumă pe alții?” și bineînțeles „Cine este creierul din spatele afacerii?”.

 

2. Înțelege rețeaua informală

 

Odată ce știi unde se află puterea și influența, este timpul să examinezi interacțiunile și relațiile oamenilor pentru a înțelege rețelele informale sau sociale. Urmărește cu atenție (dar discret și respectuos) pentru a afla cine se înțelege cu cine și cui îi este mai dificil să interacționeze cu ceilalți. Observă dacă relațiile se bazează pe prietenie, respect, romantism sau altceva.

În cele din urmă, încearcă să descifrezi modul în care relația se desfășoară între părți și dacă există conflicte interpersonale sau exemple de agresiune.

 

3. Pune accent pe inteligența emoțională

 

După cum probabil ai înțeles, Politically Correctness se referă la relațiile dintre oameni, așa că abilitățile interpersonale puternice vor fi de mare ajutor atunci când vine vorba de construirea și întreținerea unei echipe.

 

Fiecare membru al echipei ar trebui să învețe să reflecteze asupra emoțiilor, a ceea ce îi determină să acționeze într-un mod și a modului în care le gestionează. Dacă aceștia pot învăța să se autoregleze, vor putea gândi înainte de a acționa. Acest tip de inteligență emoțională îi va ajuta să-i înțeleagă pe ceilalți membrii ai echipei, fără să transforme anumite discuții în contradictoriu inerente în adevărate conflicte.

 

4. Ține-ți prietenii aproape și dușmanii și mai aproape

 

Dacă ești manager, probabil că primul instinct este să te ții la distanță de oamenii care practică politica „greșită”. De fapt, opusul poate fi mai eficient. Expresia „Ține-ți prietenii aproape și dușmanii și mai aproape”, se aplică adesea relațiilor de la birou.

Ce înseamnă Politically Correctness

Așadar, cunoaște bine bârfele și manipulatorii. Fii politicos, dar precaut, încearcă să le înțelegi interesele și obiectivele, astfel încât să poți evita sau contracara impactul politicii lor negative. Și să fiți conștienți de faptul că unii oameni se comportă prost pentru că se simt nesiguri - aceasta fiind o formă de autosabotaj.

 

Cu toate acestea, protejați-vă cât mai mult posibil de oricine suspectați de machiavelism sau de o latură negativă a caracterului. Astfel de oameni sunt probabil isteți, dar și periculoși.

 

5. Neutralizează politica negativă

 

Poți contribui ca un loc de muncă să devină mai pozitiv dacă nu „alimentezi focul” discuțiilor negative. De exemplu, evită să te bazezi pe zvonuri și ia-ți timp pentru a analiza cu atenție sursa, credibilitatea și impactul acestora. Păstrează-ți profesionalismul în orice moment și în momentul în care apare un conflict, amintește-ți că nu trebuie să existe un câștigător și un învins. Este adesea posibil să găsiți o soluție care să satisfacă pe toată lumea. Dacă îți exprimi îngrijorarea sau părerea diferită, fii asertiv, dar nu agresiv. 

Și asigură-te că deciziile sunt luate din perspectivă organizațională și nu pur și simplu egoistă.