Cât investim în birotică și papetărie - Studiu Papetărie.ro despre consumul românilor de produse pentru birou

16.11.2018

Indisponibile oricărui business, produsele de papetărie și birotică ne fac viața mai ușoară, fie că ești angajat într-o firmă sau lucrezi de acasă. Imaginează-ți doar pentru o clipă cum ar exista viața fără hârtie de exemplu și îți vei da seama de impactul și importanța produselor de acest gen pentru întreaga lume. Tocmai de aceea, nu ne miră faptul că dintre toate produsele pentru birou, hârtia este produsul cel mai cumpărat de către români - peste 41%, conform unui studiu realizat de Papetărie.ro.

Birotica si papetarie - Studiu Papetarie.ro

61% dintre români se uită la preț atunci când cumpără produse pentru birou

 

Indiferent de departamentul în care lucrezi sau dacă ai un copil care merge la grădiniță sau școală, nu putem funcționa fără accesoriile de papetărie. Hârtie pentru imprimantă, hârtie de calc, hârtie velină, cărți de vizită, cartoane colorate, post it-uri, dosare, timbre, agende, carnețele, calendare, toate aceste produse ce au la bază hârtia sunt indispensabile pentru a ne îndeplini sarcinile de serviciu.

Dar, știai că există anumite caracteristici ale hârtiei de care este bine să ții cont? Dacă ne uităm pe statisticile aceluiași studiu efectuat de Papetărie.ro și ne ghidăm după faptul că peste 61% dintre cumpărători aleg produsele de papetărie în funcție de preț și doar 16% în funcție de recomandări, ținem să facem o mențiune foarte importantă: produsele pe care le cumperi trebuie să fie adecvate utilizării.

 

De exemplu, hârtia trebuie aleasă cu atenție, deoarece există hârtie cu luminozitate mică, fapt ce afectează contrastul dintre cerneală și foaie, astfel tonurile de alb nu vor fi așa de luminoase, în timp ce tonurile de negru nu vor fi la fel de profunde. De asemenea, opacitatea, grosimea și textura sunt două caracteristici de care este bine să ții cont atunci când faci aprovizionarea pentru biroul din compania în care lucrezi sau pentru biroul de acasă. Prin urmare, textura afectează modul în care cerneala este distribuită pe hârtie, în timp ce în funcție de gradul de opacitate și grosime al hârtiei poți distinge ceea ce este scris sau printat pe partea cealaltă dacă ridici o foaie în lumină.

 

Dar, ce ne-am face fără accesoriile atât de utile în organizarea documentelor precum bibliorafturile, cutiile de arhivare sau foliile din plastic? Așa-i că ar fi greu să găsești dosarul numărul 36 din luna ianuarie, anul trecut!?

 

Peste 36% dintre români lucrează și de acasă

 

În funcție de activitatea pe care o realizăm avem nevoie și de produse de birotică și din fericire există o gamă largă de accesorii care ne facilitează munca: pixuri, creioane, capsatoare, foarfece, agrafe, lipici, markere sau pastă corectoare. Cele mai multe persoane (84.1%) se ocupă personal de achiziționarea lor deoarece preferă să lucreze de acasă (36%). Se pare că românii aleg să lucreze remote deoarece nu mai pierd timp în trafic și au ocazia să-și organizeze timpul mai eficient, iar companiile sunt tot mai deschise către acest tip de colaborare deoarece le permite să scadă din costurile administrative.

 

 

Goana după rechizite pentru elevi - tot în supermarketuri și librării

 

Deși piața de comerț electronic crește de la an la an în România, cu o creștere de 30% față de anul trecut, părinții români încă preferă să cumpere rechizite din magazinele fizice, conform studiului efectuat de Papetărie.ro. 30.5% dintre părinți cumpără produsele de școală doar din supermarketuri sau librării, aproximativ 55% mai achiziționează doar câteva produse online dar după ce au fost în magazinele fizice, în timp ce 6% dintre aceștia aleg varianta rapidă a comerțului electronic.

 

100 lei - bugetul lunar pe produsele de papetărie și birotică

 

De la industrie la industrie, bugetul alocat per angajat produselor pentru birou variază. De exemplu, departamentele de resurse umane, contabilitate și birourile de executori, notari și avocați, cumpără cel mai des și în cantitate mare accesorii de papetărie și birotică. 48.8% dintre respondenți au declarat că bugetul lunar alocat acestor produse este 100 lei și că fac această achiziție o dată maxim de 3 ori pe lună (40.2%).

Studiu Papetarie.ro - cat investesc romanii in birotica si papateraie

Un birou bine dotat cu accesoriile și produsele necesare de papetărie și birotică este ca o locuință în care ai parte de tot confortul. Investește inteligent și achiziționează produse de calitate, iar pentru a evita întâmplările neprevăzute în care ai uitat să suplimentezi stocul produselor, verifică periodic situația obiectelor importante zi de zi și echipează-ți biroul din timp cu tot ce ai nevoie pentru a lucra eficient și productiv.

Categorie:

,

Taguri:

,