Cafeaua la birou

02.11.2017

Cu aroma sa intensa si senzatiile puternice, cafeaua e …ca un apel zilnic de “dezmortire”, fiind una dintre cele mai consumate bauturi din intreaga lume, cu o dinamica pozitiva de la un an la altul.

In Romania, 85% dintre consumatorii de cafea, o consuma acasa sau la birou, iar 90% dintre ei incep ziua bucurandu-se de gustul sau. Iar in ciuda faptului ca in Romania cultura cafelei nu a avut o evolutie spectaculoasa, observam totusi in ultima perioada interesul tot mai mare pentru a descoperi sortimente si produse noi. 

Insa, cafeaua are baze sociale solide asociate cu atmosfera relaxata sau obiceiuri intelectuale, iar de efectele sociale benefice ale cafelei ne bucuram si astazi. Iata cateva motive pentru care incurajam consumul de cafea la birou:

1. Te ajuta sa inveti mai repede

Cat de produsctiv a fi daca ai invata lucrurile mai repede si daca lapsusurile nu ar fi frecvente? Ei bine, există un studiu realizat de PLOS O care ne arată că aportul a 200 mg de cafeină - 2 cești de cafea buna – ajuta creierul să identifice cuvinte și fraze mai repede. De asemenea, studiul a demonstrat ca de cele mai multe ori consumul de cafea duce la îmbunătățirea memoriei pe termen scurt și la creșterea capacității de rezolvare a problemelor bazate pe rațiuni. Indiferent dacă învățati tehnologie nouă, încercați un nou hobby sau pur și simplu studiati niste documente, cafeaua vă poate face mai productivi.

2. Dezvolta creativitatea

Știm că datorita cafelei ne îmbunătățim capacitatea de a ne concentra, dar interferează cu capacitatea noastră de gândire creativă? Cercetările sugerează că bautura neagra magica poate ajuta oamenii să fie mai creativi.

Cu toate acestea, cercetarea nu se referă în mod specific la o reacție chimică la consumul de cafea în sine; ci la ceea ce inspiră cafeaua. Cafeaua poate fi un pretext social și chiar prepararea si consumarea acesteia poate fi un act creativ în sine! Împreună cu colegii savurand o ceașcă de cafea se pot rupe barierele sociale, ducând la conversații mai libere sau se creeaza un ambient mai relaxant, mai ales daca task-urile sunt apasatoare. 

3.Te protejeaza impotriva stresului

Uleiurile din cafea - kahweol și cafestol - sunt agenți care protejează de fapt creierul împotriva stresului oxidativ și a daunelor ADN. Un creier inflamat este cu siguranță un creier care funcționează prost. Consumul regulat de cafea ne poate păstra creierul în siguranță de la mulți factori de stres și, prin urmare, sănătos pe termen lung. Asigura-te că folosesti un filtru sau un espressor de bună calitate pentru a păstra aceste uleiuri prețioase.

Categorie:

,