Biroul de acasa, eficienta de la birou

21.04.2015

In primul rand trebuie sa spunem ca biroul de acasa nu trebuie folosit pentru munca de la birou, daca incepem sa amestecam aceste doua locuri si lucruri putem ajunge usor sa nu mai facem diferenta dintre ele si sa aducem serviciul acasa. Acestea fiind spuse, desi biroul de acasa este pentru munca de acasa, pentru viata noastra personala asta nu inseamna ca nu trebuie sa fie marcat de un anumit nivel de eficienta, aceeasi eficienta pe care o avem si la serviciu.

biroul de acasa

Biroul de acasa, tocmai pentru ca este acasa, ajunge sa fie predispus la dezorganizare si dezordine, zona biroului in sine amestecandu-se cu alte lucruri si sarcini casnice. Astfel tot adunandu-se lucruri, acest amestec devine haos in scurt timp, iar eficienta dispare pe fereastra.

In primul rand trebuie sa definesti o zona specifica pentru biroul de acasa, unde va fi doar biroul si accesoriile de care ai nevoie, zona care nu va fi “contaminata’ de celelealte zone ale casei tale. Odata ce ai un mic coltisor pentru biroul tau trebuie sa il modelezi si sa il organizezi in functie de spatiul de care dispui si de sarcinile pe care le indeplinesti la birou.

Munca pe care o faci la biroul tau de acasa este foarte diferita de cea pe care o faci la serviciu, sunt de sarcinile strict legate de tine, de viata ta, de familia ta, dar asta nu inseamna ca scapi de vesnica hartagorie, de acte, facturi, chitante, documente etc. O idee buna este sa folosesti aceleasi produse de organizarea biroului acasa, ca si la serviciu, esti deja obisnuit cu ele, esti obisnuit cu sistemul, asa sa poti aplica aceeasi structura si acasa.

La biroul de acasa lucrezi cand vrei tu, sau mai bine spus cand ai nevoie, dar tot trebuie sa pastrezi un anumit flux si ritm, pentru a ramane eficient. De ce sa pierzi din timpul tau liber la biroul de acasa, cautand lucruri sau incercand sa iti dai seama unde ai ramas ultima oara? Fie ca iti platesti taxele, iti calculezi impozitul, faci cercetare pe Internet pentru o achizitie, printezi niste documente, lasa totul cum le-ai gasit, sau daca mai ai de lucru, lasa-ti mici notite folosind notesuri adevize ca sa stii unde ai ramas.

Organizarea biroului de acasa trebuie sa se bazeze tot pe un sistem, unul confortabil tie, unul care sa iti ofere eficienta, astfel incat sa petreci cat mai putin timp la biroul de acasa. Iar pentru produse de organizare, magazinul nostru iti sta la dispozitie.