Back to school: Ce învățăm de la copii despre motivarea angajaților

18.09.2018

Imaginează-ți următorul scenariu, ești într-o ședință și managerul companiei unde lucrezi adresează echipei o întrebare legată de contribuirea cu noi idei de îmbunătățire a procesului de relații cu clienții. Te gândești, preț de o secundă vrei să răspunzi, dar eziți. Ce te determină ca în acel micromoment să nu oferi răpunsul?

 

Un scenariu similar se repetă zi de zi, în școlile unde învață copiii noștri. Profesorul predă lecția și adresează clasei o întrebare. Ce îi face pe copii să ridice mâna și să-și dorească să răspundă? Răspunsul la această întrebare este chiar unul dintre secretele motivației angajaților: încrederea în omul din fața lor.

Unul dintre obiectivele interne ale multor companii din prezent este motivarea angajaților. Menținerea celor mai buni angajați este un proces de durată care presupune crearea unui mediu organizațional care inspiră, oferă încredere și motivează.

 

Motivarea angajatilor  - Austral.ro

 

Motivarea angajaților, un proces bazat pe încredere

 

Dacă vă gândiți la ce îi face pe copii să fie zi de zi pozitivi, să se ducă la școală cu bucurie, dornici de cunoaștere, veți fi surpinși să aflați că mulți dintre factorii care le influențează comportamentul se aplică și în cazul angajaților.

 

Iată ce putem învăța de la copii despre motivarea angajaților:

 

1. Încrederea în liderul lor le dă aripi să zboare. Fie că este părintele sau profesorul preferat, copiii ne învață că atunci când au încredere în omul de bază de lângă ei sunt pregătiți și dispuși să înfrunte orice greutăți, dornici să reușească. Un profesor care inspiră va motiva copiii să învețe mai bine, să-și depășească limitele și chiar să obțină performanțe. Același lucru se întâmplă și în cazul angajaților. Liderii care au capacitatea de a inspira încredere îi vor determina pe cei din jur să se autodepășească, să-și iubească jobul, să dea mai mult pentru rezultate mai bune.

 

2. Echipa oferă sentimentul de apartenență. Copiilor le place să lucreze în echipe, pentru că fac față mult mai ușor provocărilor care apar. Indiferent că apar conflicte, copiilor le place să coopereze, să îndeplinească misiuni împreună, să simtă că aparțin unui grup.

În cazul angajaților, în special al celor noi, este foarte important ca aceștia să aibă parte de sprijin la nevoie, dar mai ales când întâmpină greutăți. În acest mod, echipa va rămâne unită și va coopera în vederea scopului urmărit. Încurajarea internă în cadrul echipei este un factor motivațional important care ajută la crearea unei stări de bine, ceea ce le oferă membrilor resursele morale pentru a merge mai departe.


 

Motivarea angajatilor - Austral.ro blog

3. Energia pune totul în mișcare. Copiii au într-adevăr o energie fantastică, care le dă forță să depășească zi de zi noi provocări. Mișcarea activează sistemul limfatic și implicit oxigenarea celulelor din întregul organism ceea ce contribuie la eliberarea stresului și a tensiunii. În plus, exercițiile fizice sunt geniale pentru sănătatea mintală.
 

Atunci când un angajat muncește prea mult la birou, pe scaun în fața calculatorului, creierul său începe să dea semne de oboseală, care se traduc mai târziu prin demotivare și nemulțumire. Susținerea pauzelor de mișcare chiar la locul de muncă, realizarea unor exerciții de stretching la birou, vor aduce mari beneficii în ceea ce privește productivitatea și starea emoțională.

 

4. Umorul detensionează situațiile. Umorul ajută copiii să fie mai atenți la lecțiile predate la școală. Specialiștii spun că umorul are un rol semnificativ în succesul școlar deoarece îi ajută să intre mai ușor și cu plăcere în marea aventură a descoperirilor.
 

Atunci când o persoană vede situațiile de peste zi, și chiar dificultățile, într-o manieră amuzantă își blochează tendința de a percepe lucrurile doar în alb și negru, se autoprovoacă să găsească alternative în loc de rezultate sumbre și foarte important este determinată să interacționeze mai bine cu colegii de echipă.

 

Motivarea Angajatilor Austral.ro blog

5. Greșelile sunt ocazii de învățare. Copiii înțeleg foarte repede că nicio experiență de învățare nu este mai bună decât propria greșeală. Copiii nu se nasc cu teama de a greși, ci părinții le transmit pe parcurs frica de eșec. Dacă părinții se înfurie sau le arată dezamăgire atunci când copiii comit erori, nu fac decât să le scadă încrederea în sine și să le alimenteze sentimentul de rușine.
 

Mulți angajați se tem că vor fi concediați dacă greșesc. Angajații care au încredere că nu vor fi mustrați sau sancționați pentru greșeli minore capătă încredere în managerii lor și nu ezită să vorbească despre problemele întâlnite. De asemenea, nu se tem să vorbească și să ceară ajutorul dacă mediul de lucru este unul pozitiv, orientat pe sprijin și mai puțin pe competiție.

 

Orice manager își dorește un angajat fericit, productiv și motivat să obțină permanent rezultate mai bune. Cum se ajunge la nivelul acesta în ceea ce privește motivarea angajaților? Copiii de lângă noi ne reamintesc cât de importante sunt regulile de bază în ceea ce privește încrederea în liderul lor, acceptarea greșelilor și gândirea pozitivă, presărată cu umor.
 

Suntem noi oare deschiși în a accepta că spontaneitatea, perseverența, umorul și curiozitatea ne aduc bucuria, ne fac să gândim liber și să ne bucurăm de viață, fie la job, fie acasă? Noroc cu copiii de lângă noi care ne reamintesc mereu că se poate :-) !

Categorie:

,

Taguri:

,