Articole de birotica si metode de comunicare prin care castigi atentia colegilor si a partenerilor

03.08.2021

Nimanui nu ii place sa asiste la sedinte de lucru lungi si plictisitoare, nu? Este dificil sa le atragi atentia celor prezenti daca nu ai la indemana cateva articole de birotica si papetarie interactive. Mai mult decat atat, trebuie sa inveti niste trucuri de comunicare si metode pentru a mentine atentia colegilor si a superiorilor, dar si a partenerilor de afaceri.

 

 

Iti prezentam in continuare tot ce trebuie sa stii pentru a condimenta discutiile din timpul intalnirilor si al sedintelor de lucru.

 

Investeste in produse de birotica si papetarie pentru sala de sedinte

 

Exista produse de birotica si papetarie special concepute pentru prezentari si sedinte office. Acestea nu au doar rolul de a prezenta mai usor informatiile, ci si de a captiva atentia celor prezenti.

 

Pentru discutii interactive, care sa ii invite si pe cei din jur sa se implice, foloseste cu incredere panouri de pluta. Oricat de bine ai stapani arta oratoriei, cuvintele tale nu vor avea efectele dorite daca nu implici si mijloacele vizuale. Te poti folosi de etichete autoadezive colorate, de fotografii si alte elemente care te ajuta sa dezvolti o poveste interesanta in jurul temei pe care o prezinti.

 

Printre produsele necesare intr-o sala de sedinte se numara si flipcharturile. In functie de datele pe care le arati, alege hartie de flipchart velina ori cu patratele.

 

Si mapele de prezentare te sprijina in realizarea unui moment de neuitat pentru colegii si superiorii tai. In loc sa tii un discurs lung si obositor, este mai simplu sa prezinti informatiile (rapoarte, grafice, cifre) in aceste mape. Astfel de date nu numai ca sunt greu de explicat, dar nici nu te ajuta sa animezi atmosfera.

 

Tabla alba magnetica, unul dintre cele mai intalnite instrumente din spatiul office, iti ofera o multime de beneficii la sedinte. Intalnirile lungi, in care se discuta mult despre cifre si statistici, sunt adevarati hoti de energie si chiar de motivatie. De latura practica a tablei magnetice profita toata lumea, dar tu ar trebui sa o descoperi si pe cea creativa. Spre exemplu, foloseste-te de acest obiect pentru a-i invita pe toti cei prezenti sa scrie ceva despre proiectele voastre. Astfel ii scoti din starea de asteptare si ii incurajezi sa fie activi si sa vina cu idei. Tot mai multe firme investesc in whiteboard-uri gratie avantajelor pe care le ofera in mediul office.

 

Daca vrei sa treci la urmatorul nivel in organizarea unei sedinte interactive, atunci echipeaza sala de intalniri cu videoproiectoare si ecrane de proiectie. Astfel nu te asiguri doar ca toata lumea intelege mai usor ce prezinti, ci si ca atragi toate privirile asupra ideilor tale. Secretul este sa stapanesti bine prezentarile in Power Point ori alte programe similare.

 

Toate aceste obiecte de birotica ii ajuta pe cei prezenti sa urmareasca firul discutiilor, sa isi ia notite corect si sa retina mai usor informatiile.

 

Metode simple care te ajuta sa cuceresti audienta

 

- Strecoara fraze amuzante in prezentarea ta, insa fara a depasi limitele. Nu numai ca vei relaxa atmosfera, dar ii si vei cuceri pe cei prezenti;

 

- Adreseaza intrebari retorice la care nu astepti pe loc un raspuns, dar care le va pune mintea la contributie;

 

- Invita audienta sa caute o alternativa la o problema aparuta in firma. Cere-le colegilor sa fie cat mai creativi si sa nu le fie teama sa se exprime;

 

- Incurajeaza-i sa dea exemple de probleme/situatii pe care le-au intampinat si cum le-au rezolvat. Astfel demonstrezi ca nu este vorba doar despre tine, incasari ori bugetul firmei, ci despre intregul colectiv.

 

La final intalnirilor, nivelul de energie va fi tot ridicat, concluziile vor fi clare, iar timpul petrecut in sala va fi unul bine investit.

 

 

Categorie:

,

Taguri:

,