Arata-mi cum scrii ca sa-ti spun cine esti!

10.09.2014

Voi stiati ca exista o stiinta, numita grafologie, care studiaza particularitatile individuale ale scrisului pentru analizarea caracterului unei persoane? Bineinteles, in primul rand grafologia este de ajutor in stabilirea autenticitatii unor acte si a unor semnaturi, insa este interesanta si pentru indicii pe care ii da despre personalitatea unei persoane.

Scrisul de mana se formeaza in primele clase din scoala primara, atunci cand invatam literele si cifrele, iar ca adulti scriem cursiv, fara ca sa ne mai concentram pe forma literelor si structura cuvintelor. Inconstientul preia sarcina de a scrie, iar noi trebuie doar sa ne gandim la sensul cuvintelor pentru ca mintea noastra sa transmita impulsuri catre mana si degete. In final, vom scrie exact simbolurile dictate de creier intr-un fel de miscare inconstienta, care “tradeaza” sau ofera niste indicii despre personalitatea noastra.

Screenshot

Acest lucru inseamna ca ramanem cu acelasi scris pentru tot restul vietii? Ei bine, lucrurile depind si de instrumentele de scris folosite, indiferent daca sunt pixuri, stilouri sau creioane.  Cu un roller Ubers Fiktion, cu care poti sa stergi greselile, petele sau chiar cuvinte intregi si apoi sa notezi altceva imediat deasupra, scrisul tau va arata mult mai ordonat si curat. Mai mult decat atat, datorita faptului ca patroanele cu cerneala pentru stilourile Schneider contin fie cerneala neagra, albastra, rosie sau verde, cu siguranta si scrisul este afectat de acest aspect. Aceste instrumente te pot ajuta sa scrii mai frumos sau mai repede, insa niste experti in grafologie vor reusi sa treaca si peste aceste “impedimente” si sa te “citeasca” prin scris.

In continuare vom prezenta cateva reguli generale grafologice, pentru ca sa puteti si voi sa analizati ce spune scrisul despre voi sau o alta persoana:

1. Scrisul mic tradeaza o persoana timida si introverta. Cu cat literele sunt mai mici, cu atat acea persoana este mai meticuloasa, concentrata si studioasa. In general, persoanele cu un scris marunt au un scop precis in viata si isi concentreaza atentia in implinirea lui.

2. Scrisul mediu indica o persoana metodica si echilibrata. Aceasta se adapteaza usor si se descurca bine in orice situatie noua.

3. Scrisul mare arata despre acea persoana ca este sociabila, afectuoasa si vorbareata.

Dupa aceea, in functie de forma literelor, scrisul poate sa indice mai multe caracteristici de personalitate. Astfel:

- literele rotunjite arata abilitatile artistice si creative ale unei persoane

- literele ascutite indica un caracter agresiv, intens, inteligent si curios

- literele conectate perfect intre ele arata ca acea persoana este logica si sistematica

Dupa aceea, analiza scrisului unei persoane se poate face si din prisma spatiilor lasate intre cuvinte, inclinarea literelor si se poate face si duce si pana la analiza individuala a literelor. Lasam acest lucru pe seama expertilor in grafiologie, iar noi ne concentram sa scriem mai frumos si mai curat. Iar acest lucru se poate obtine cu instrumentele de scris de pe Austral.ro.

In prag de scoala si in proces de cumparare a rechizitelor scolare, alegeti intelept instrumentele de scris si urmariti caligrafia copiilor vostri. Analizati-le felul de a scrie prin prisma regulilor enuntate si interveniti la timpul potrivit, daca este cazul.

Categorie:

,

Taguri:

,