6 lucruri de care nu știai că ai nevoie la birou

02.04.2018

Auzi de multe ori că nu știai că ai nevoie de x și y lucru, fie acasă, la birou sau în alt context. Adevărul este că uneori chiar ai nevoie de idei care să spargă liniștea sau monotonia cu care, vrând-nevrând, te obișnuiești. Iar orele de lucru la birou sunt exemplul perfect la acest capitol, așa că atunci când spunem că nu te aștepți să ai nevoie de anumite lucruri, chiar intenționăm să te surprindem.

Aruncă o privire în jur, vezi ce te înconjoară și ce folosești zilnic la birou. Statisticile spun că stăm la lucru în jur de 99.117 de ore = aproximativ 11.5 ani - asta ca să îți dai seama cât de important e să te simți bine în tot acest timp. Acum hai să-ți spunem ce lucruri îți pot schimba rutina de lucru și cu siguranță vă rog lega ca echipă!

1. Un organizator de birou care să pună smartphone-ul în centrul atenției

Începem cu ceva practic, menit să combine modul oldschool de organizare a biroului cu ceva ce a intrat în rândul obiceiurilor noastre firești: folosirea și verificarea constantă a telefonului mobil. Nu e vorba doar de notificările de pe Facebook - pe care, să recunoaștem, oricum le ignori când ești ocupat - ci și de faptul că smartphone-ul este cea mai rapidă metodă de a te ține la curent cu cel mai recent e-mail, ultimele modificări în planurile zilei sau cu întâlnirile neașteptate. Poziționează telefonul la locul cuvenit ca să-ți fie și mai ușor să ții pasul cu modificările modificărilor și toate celelalte noutăți care-ți ușurează (sau îngreunează) programul.

 

2. Un aparat foto al echipei

Mergem în direcția surprinzătoare despre care îți spuneam și zicem așa: viața alături de colegi - pentru că e o bucată importantă din viață - merită surprinsă în imagini! Vi se întâmplă mereu câte ceva, vedeți, creați, pățiți lucruri faine în orele petrecute împreună. Când se întâmplă asta sau pur și simplu când vă simțiți inspirați, fotografiați aceste momente. Nu doar că luați pauze mai creative, dar vă va ajuta să descoperiți un posibil nou hobby.

 

3. Plante verzi, flori - pe scurt, natură

Nu totul stă în gadget-uri și tehnologie, ba chiar dimpotrivă. Îți amintim că ai nevoie de frânturi de natură în biroul tău. Ele vor fi locul spre care privești ca să-ți odihnești ochii, colțul bun de fotografiat în fiecare zi și, desigur, pauza de udat plantele e cunoscută ca fiind restartul perfect după câteva ore de lucru. Dacă echipa nu îndrăznește, ia inițiativă și adu natura în peisajul biroului.

 

4. Muzică la purtător

Știm cum arată un birou în care toată lumea își ascultă concentrat gândurile și muzica preferată. Nu e un scenariu neapărat negativ, însă dacă vrei să te apropii de colegi și să fiți eficienți împreună, o idee bună ar fi să lăsați muzica să vă unească, nu să vă separe. Faceți un playlist comun care să încânte fiecare gust muzical și folosiți o boxă portabilă în birou. Așa vă găsiți ritmul comun și mai aflați curiozități unul despre celălalt - preferințele muzicale sunt uneori adevărate cărți de vizită.

 

5. Cărți, reviste - pe scurt, lectură

Pauzele sunt diferite pentru fiecare dintre noi. Tu te poți relaxa și regrupa pentru următoarele task-uri cu un ceai sau încă o cafea. Pentru mulți, însă, lectura chiar schimbă starea și vine cu boost-ul de energie de care e mare nevoie la un moment dat în timupl zilei. Recomandarea pentru cititorii de serviciu e să-și facă lectura plăcută, jucăușă și, mai ales, să nu uite să ia pauza aceasta. Un semn de carte haios sau un post-it bine plasat pe birou îți va aminti să îți iei doza de carte.

 

6. Un calendar neobișnuit = mai mult timp

Toată echipa are calendarul digital la îndemână, nicio noutate aici. Însă când faci haz de timpul care pare să se comprime exact atunci când ai avea nevoie de mai mult, lucrurile merg mai lin. Un calendar simpatic care să ia puțin în glumă volumul mare de lucru vs. timpul scurt chiar e un lucru de care ai nevoie la birou.

 

Indiferent dacă vă ajută să vă calmați, să luați lucrurile mai ușor și mai productiv sau dacă vă pun un zâmbet pe buze, aceste lucruri schimbă peisajul din birou, dar și starea de spirit a echipei. Pe voi care dintre cele 6 lucruri v-ar ajuta să vă bucurați mai mult de timpul petrecut la birou?

Categorie:

,

Taguri:

,