5 modalități de a te relaxa la birou

30.03.2018

Ai 364 de e-mailuri noi în inbox, pantalonii noi sunt acoperiți cu pete de cafea și următorul apel de conferință începe exact în cinci minute. Cu alte cuvinte, este momentul potrivit pentru relaxare. Iar când ne simțim stresati și nu avem timp de un weekend pe plajă să ne liniștim, chiar și o pauză de 15 minute poate reprezenta soluția anti-stres la birou. Iată ce metode am găsit noi:

  • Savurați o ceașcă de ceai verde

În loc să va întoarceți violet de furie în birou, mai bine faceți o ceașcă de ceai verde și savurați-l în tihnă, poate chiar pe terasa clădirii.Ceaiul verde este bogat în L-teanina, o substanță care ajută la ameliorarea starilor de nervozitate, având efect direct asuprasistemului nervos, ajutând creierul să intre într-o stare de relaxare.

                  

   

Tips: Preparați ceaiul cu un infuzor în formă funny sau savurați-l într-o cană cu mesaje amuzante și cu siguranță voia bună nu se va lăsa așteptată.

  • Respirați adânc

Respirațiile ușoare si adânci pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac. În plus, recomandăm și să închideți ochii, imaginându-vă orice vă face să vă relaxați și practic sunteți cu un pas mai aproape de meditație. Doar 5 minute pe zi și orice presiune din partea superiorului, vi se va părea mult mai ușor de suportat.

  • Desenați

Puneți emotiile pe hârtie și lăsați-vă imaginația să “zburde”. Scrierea gândurilor sau a unor întamplari ajută la o mai bună gestionare a emoțiilor, a stresului și îmbunătățește starea de bine. Pe de altă parte, Carl Jung recomanda coloratul, încă din 1930, ca forma de relaxare, fiind o metodă ușoară de a accesa subconștientul. Mai mult decât atât, moda cărților de colorat pentru adulți se dovedește a fi mai mult de atât, fiind un bun instrument în terapie.

Tips: Pentru început, îți recomandăm notes-urile mandala, având dimensiuni mici, dar forme complexe, îți va pune creativitatea la lucru.

  • Schimbați fundalul desktopului

 Dacă nu aveți la dispoziție un spațiu în aer liber la birou, puteți beneficia în continuare de avantajele pozitive ale naturii prin simpla schimbare a imaginii de fundal într-o scenă naturală. Oamenii de știință au demonstrat că doar prin simpla concentrare asupra naturii vă puteti relaxa și concentra din nou în mai puțin de 5 minute. Găsiți o imagine cu peisaje minunate pe care le iubiți și când aveți nevoie de ajutor pentru relaxare și concentrare, pur și simplu goliți ecranul și focalizați-va pe imaginea naturală pentru câteva minute.

  • Ascultați muzică

Fie ca sunteti iubitori de rock, muzică pop sau rapp, doar prin simpla fredonare a versurilor melodiei preferate, totul pare mai bine. Astfel că doar 3 minute durează traversarea de la o stare nervoasă la buna dispozitie. Iar dacă se întâmplă să ai colegi cu mai puțin chef de muzică, o pereche de căști poate fi soluția perfectă.

  

               

Tu ce variantă alegi?

 

 

Categorie:

,

Taguri:

,