5 elemente importante când amenajezi o sală de conferințe modernă

02.09.2021

Un design ideal de sală de conferințe ar trebui să reflecte valorile și cerințele companiei care o creează. Cel mai important, trebuie să răspundă nevoilor fizice și tehnologice ale membrilor echipei care o vor folosi - aceasta incluzând dotarea camerei cu un sistem video potrivit și oferirea unor instrumente de care angajații au nevoie pentru a colabora cu succes. 

sala de conferinte

Caracteristicile spațiului, echipamentelor și obiectelor de mobilier pe care le conține o sală de conferințe modernă trebuie să abordeze confortul, comunicarea, acustica, conectivitatea și accesibilitatea pentru utilizatori.

 

Astfel, proiectarea și amenajarea unei săli de conferințe sunt etape importante deoarece stabilesc cadrul pentru munca și comunicarea din cadrul unei companii. Indiferent de cât de mare este compania, o sală de conferințe este absolut necesară când vorbim de membrii unei echipe care colaborează și muncesc împreună la diferite proiecte.

 

Cum amenajezi o sală de conferințe pentru un loc de muncă mai productiv

 

Angajații din ziua de azi care lucrează la birou au obligatoriu nevoie de o sală de ședințe. Această cameră înseamnă mai mult decât o încăpere în care oamenii se întâlnesc să vorbească.

 

Iată 5 sfaturi pentru a vă ghida către o sală de conferințe care să stimuleze productivitatea și creativitatea:

 

1. Optează pentru mobilier mobil

 

Unele întâlniri înseamnă ședințe tradiționale, în care toată lumea stă liniștită la masă și ascultă. Deși nu este nimic în neregulă cu acest lucru, pentru unele companii, o comunicare eficientă necesită mai multă energie cinetică. Înseamnă prezentare, scris pe tablă, distribuit materiale etc. Abilitatea de a vă deplasa, de a rearanja scaunele, de a face ceva diferit și de a prezenta în alt mod elementele de mobilier la întâlniri pot face diferența dintre o întâlnire productivă și una mai puțin eficientă.

mobilier sala de conferinta

Așadar, în amenajarea unei săli de conferințe pentru un birou modern, luați în considerare mobilierul ușor, reconfigurabil sau pe role, dacă știți că există posibilitatea ca întâlnirile să se transforme într-o activitate - sau dacă doriți doar posibilitatea de a schimba cu ușurință lucrurile.

 

Dacă vorbim de o sală de conferințe dintr-un mediu de lucru formal, alege mobilier impunător, o masă solidă, generoasă ca dimensiune, și scaune directoriale de calitate, care să impună o anumită prestanță și profesionalism. Aceste elemente de mobilier reprezintă de multe ori o etichetă în mediul business. 

 

2. Investește în echipamente audio și video de înaltă calitate

 

Multe companii au dezvoltat sisteme care să le permită comunicarea la distanță și menținerea legăturii cu angajații care lucrează de acasă. Sistemele pentru conferințe video îi aduc pe oameni față în fata și fac conversațiile și ședințele mai eficiente și mai productive

 

Configurarea audio și video a sălii de conferințe trebuie să fie actualizată, precum și ușor de configurat și operat. Trebuie să fie suficient de puternică încât problemele de viteză, conectivitate și rezoluție să nu deraieze prezentările sau fluxurile de videoconferință. Nu sunt de dorit echipamente de slabă calitate, deoarece probleme de conexiune recurente nu vor duce decât la frustrări și imposibilitatea de a folosi spațiul de întâlnire în mod eficient. 

sala de conferinte

3. Alege sisteme de prezentare variate

 

În funcție de tipul și scopul întâlnirii, poate fi indicat ca participanții să aibă mape de informare, blocnotesuri, agende și instrumente de scris. În foarte multe săli de ședințe moderne, extrem de utile sunt whiteboarduri, flipcharturi magnetice, tăblile de scris. 

 

Poți afla mai multe despre avantajele unui flipchart într-o sală de conferințe din acest articol: Avantajele de a folosi un flipchart sau cum poți da formă ideilor. La fel de necesar este ca participanții la ședință să aibă la dispoziție cel puțin apă, dacă nu chiar cafea și ceai. 

 

4. Asigură un sistem de iluminat adecvat

 

Lumina trebuie să fie adaptată la nevoile evenimentelor care pot avea loc într-o sală de conferințe, de la situația în care este necesară obscuritatea până la o iluminare amplă, care să stimuleze atmosfera de discuție. De regulă, în mediile de lucru se optează pentru lumina rece, dar, uneori, este util să existe și alternativa unei lumini calde, care să poată fi utilizată la întâlniri în cerc restrâns, nonformale. Nu trebuie omis bineînțeles nici sistemul de climatizare, necesar în orice anotimp, mai ales dacă vorbim de o sală de conferințe fără ferestre care să se poată deschide, indiferent de numărul participanților și de dimensiunea sălii.

 

5. Alege culorile potrivite

 

O sală de conferințe trebuie să rămână în niște parametri de profesionalism și sobrietate, dar asta nu înseamnă ca atmosfera nu poate fi modernizată prin culoare sau câteva detalii decorative pentru pereți. Și aceste elemente sunt importante pentru ambientul, confortul și motivarea celor care participă la întâlniri în sala de conferințe.

sala de conferinte amenajare

Cu siguranță, imaginea companiei are propriile sale culori de branding. Designerii de interior care vor amenaja spațiul de birou este bine să cunoască aceste detalii în schema de culori pe care o vor folosi. Când vine vorba de culorile pereților sau a mobilierului din sala de conferințe, se poate ține cont de culorile brandului, ca marcă de identitate. 

 

Cu toate acestea, în măsura în care puteți aduce idei și opțiuni noi la proiectarea sălii de conferințe, este bine să o faceți. Culorile deschise, ușor strălucitoare, precum alb, albastru deschis, verde și galben pot face camera să pară mai mare. Un pic de culoare poate crește și creativitatea și stimula vizual oamenii mai ales dacă vorbim de o sală de conferințe a unei companii moderne dintr-un domeniu mai puțin formal - cu atât mai mult dacă paleta existentă folosită pentru mobilier este mohorâtă.

 

De asemenea, decorează sala de conferințe în așa fel încât aceasta să fie în concordanță cu activitatea companiei. Elementele de decor pot fi dintre cele mai variate și diverse, încearcă să creezi o legătură cu atmosfera care domină în birou. În plus, poți adăuga cât mai multe plante, întrucât studiile arată că plantele și spațiile verzi stimulează creativitatea și buna dispoziție.

 

Majoritatea acestor sfaturi au fost centrate pe nevoile companiei și ale membrilor echipei. La urma urmei, ei vor fi utilizatorii principali ai sălii de conferință. Este însă important să luați în considerare și interesele clienților companiei și ai partenerilor de afaceri.

 

Dacă scopul business-ului înseamnă un număr semnificativ de întâlniri cu clienții în sala de conferințe, asigurați-vă că se vor simți confortabil. Când proiectați sala de conferințe, țineți cont de nevoile sau așteptările lor legate de industrie, poate fi un atu în obținerea unui acord favorabil.

 

Categorie:

,