10 sfaturi de business de la oameni care au construit afaceri de succes

20.02.2019

Știm de ce citești acest articol. Îți dorești să reușești. Vrei ca ideea care nu-ți dă pace în fiecare noapte când te culci și în fiecare dimineața când deschizi ochii să prindă aripi, să devină realitate. În adâncul sufletului tău știi că există o cale mai bună de a ajunge acolo, o cale mai bună de a conduce oamenii, o echipă sau o companie. Ai știut-o dintotdeauna și acum ai decis că vrei să afli mai multe de la oamenii care au condus afaceri de succes.  

Afaceri de succes Austral

Am strâns o colecție de sfaturi de business care să-ți ofere o anumită direcție și poate chiar să te ajute să eviți unele greșeli costisitoare. Așadar, iată 10 sfaturi de business de la oameni care au construit afaceri de succes:

 

I think if you’re an entrepreneur, you’ve got to dream big and then dream bigger.

 

Howard Schultz

 

Howard Schultz este un om de afaceri american renumit, cunoscut ca fiind CEO al lanțului de cafenele Starbucks. Dar, mai este cunoscut ca fiind un antreprenor care crede că pasiunea trebuie să te ghideze în tot ceea ce faci. Povestea carierei lui Howard Schultz ne învață că, deși alții ar putea să nu împărtășească viziunea noastră, trebuie să rămânem motivați în ceea ce credem că este posibil să realizăm și să urmăm acea viziune oricum și în orice circumstanțe.

 

I'm convinced that about half of what separates successful entrepreneurs from the nonsuccessful ones is pure perseverance.

 

Steve Jobs

Afacei de succes Austral

Împreună cu câștigurile inerente, antreprenoriatul poate veni cu multe provocări și obstacole. Nu este ușor să ajungi să construiești o afacere de succes, o spune chiar Steve Jobs care susține că nu trebuie să te lași doborât de greutăți, ci mai degrabă să le folosești ca motivație pentru a deveni mai bun. Perseverența este cheia.

 

Your most unhappy customers are your greatest source of learning.

 

Bill Gates

 

Bill Gates este în prezent cel mai bogat om din lume. Co-fondatorul gigantului american în domeniul tehnologiei Microsoft, consideră că oamenii care s-au plâns de produsele Microsoft, de Windows, sunt cei care au ajutat produsele să evolueze.

 

 

In looking for people to hire, look for three qualities: integrity, intelligence and energy. And if they don't have the first, the other two will kill you.

Warren Buffett

 

 

Afaceri de succes = Curaj, dar și multă planificare

Unul dintre cei mai mari investitori din toate timpurile, Warren Buffett, supranumit oracolul din Oamaha datorită celor mai bune sfaturi de antreprenoriat și business oferite, consideră că o companie va funcționa în direcția bună dacă angajații sunt integri. Oamenii care acționează conduși de adevăr și onestitate își vor asculta inima și vor face lucrurile corect, chiar și atunci când nimeni nu îi vede.

 

You need to spend all of your time and energy on creating something that actually brings value to the people you’re asking for money.

 

Gary Vaynerchuk

 

Antreprenor, investitor și speaker de succes, Gary Vaynerchuk împărtășește secretele succesului său prin intermediul cărților și discursurilor sale motivaționale, povestind despre modul în care a schimbat percepția mediului de afaceri asupra interacțiunii cu comunitățile online. În opinia sa, centrul unui business este publicul căruia te adresezi și menționează că nu vei face un singur cent dacă nimeni nu are nevoie sau dorește produsul sau serviciul pe care vrei să-l vinzi, asigurându-te totodată că aduci valoare celui care îl cumpără.

 

No matter how tough the chase is, you should always have the dream you saw on the first day. It’ll keep you motivated and rescue you from any weak thoughts.

 

Jack Ma

 

Jack Ma (fondatorul și președintele executiv al Alibaba) este un antreprenor de succes care a trebuit să depășească multe obstacole și eșecuri în atingerea succesului cu Alibaba, una dintre cele mai valoroase companii din lume din prezent. Alibaba este o mare companie internațională de comerț electronic o concurență puternică pentru Amazon și E-Bay. Sfatul lui Jack Ma este să crezi cu tărie în visul tău, pentru că doar el te va ține motivat și te va salva de gânduri negative.

 

People think innovation is just having a good idea but a lot of it is just moving quickly and trying a lot of things.

 

Mark Zuckerberg

Afaceri de succes Austral

CEO Facebook, Mark Zuckerberg a fost clasat în 2009 ca fiind cel mai tânăr antreprenor de succes din lume. În spatele uneia dintre cele mai mari afaceri de succes din prezent, co-fondatorul Facebook spune despre compania sa că este "work in progress". Nimeni nu știe în ce direcție va merge compania din punct de vedere corporativ, însă un lucru este sigur: Zuckerberg va fi un jucător important în industria de tehnologie și în anii care vor veni.

 

In my experience, each failure contains the seeds of your next success - if you are willing to learn from it.

 

Paul Allen

 

Co-fondatorul companiei Microsoft, alături de Bill Gates, Paul Allen a jucat un rol fundamental în crearea gigantului software. Această prietenie a schimbat lumea calculatoarelor și i-a situat pe cei doi în topul celor mai bogați oameni din lume. Experiența în lumea afacerilor l-a făcut pe Paul Allen să afirme că fiecare eșec te duce un pas mai aproape de obiectivul tău dacă ești deschis să înveți din greșeli.

 

You need to plan the way a fire department plans: it cannot anticipate where the next fire will be, so it has to shape an energetic and efficient team that is capable of responding to the unanticipated as well as to any ordinary event.

 

Andy Grove

 

Andy Grove, co-fondator al companiei Intel, a fost recunoscut pentru stilul de conducere direct, uneori chiar dur, ceea ce l-a ajutat să depășească criza economică din 1980. Abilitatea sa de antreprenor și modul său de a se remarca în lumea afacerilor de succes sunt menționate și în cartea sa “Only the Paranoid Survive,” când a a făcut un pariu riscant ieșind de pe piață cu cipuri de memorie care practic i-au consolidat averea și orientând resursele companiei către microprocesoare, pariind pe viitorul PC-urilor.

 

For a lot of companies, it’s useful for them to feel like they have an obvious competitor and to rally around that. I personally believe it’s better to shoot higher. You don’t want to be looking at your competitors. You want to be looking at what’s possible and how to make the world better.

 

Larry Page

 

La 12 ani, Larry Page citea biografia strălucitului inventator Nikola Tesla, care a murit în datorii și obscuritate. Sfârșitul cărții l-a făcut să plângă și l-a inspirat pe Larry să construiască tehnologii care să schimbe lumea, dar și să aibă sens pentru oameni, să le înțeleagă, să le răspândească. Inventarea lucrurilor după părerea lui este bună dacă le scoți afară, le prezinți așa cum sunt și le dai mai departe pentru a fi folosite fără să te gândești doar la efectul lor final.

 

Să nu îți fie frică de competiție. Să riști. Să înveți din greșeli. Să nu te lași doborât de eșecuri. Să perseverezi. Să-ți urmezi propria viziune. Să creezi lucruri valoroase în care crezi. Și nu în ultimul rând, să nu uiți niciodată să înveți de la cei mai buni, oameni care conduc deja afaceri de succes la care trebuie să îndrăznești să visezi.

Categorie:

,

Taguri:

,